Miú - mi újság ? Itt a cicuskád! - vol. I

péntek, október 23, 2020


Az állatminta megjelenése ruhatárunkban ősszel szinte elkerülhetetlen, ezért úgy gondoltam bemutatom nektek, hogyan lehet sikkesen viselni a leopárd mintát, mert ha nem vigyázunk, könnyen divatbalesetbe eshetünk. Az állatminta az öltözködés történetében igen régre nyúlik vissza, egészen az ősemberek koráig, hiszen elődeink elejtett vadak bundáit vették magukra a hideg hónapok során.


Egzotikus minta a betondzsungelben

A leopárd minta a történelemben is fontos szerepet töltött be, elsők között az egyiptomi bölcsesség Istennő, Szesat ruhájaként tűnt fel. Ezt követve fokozaton haladunk a modern időkig. Az arisztokrácia kiváltsága volt egzotikus állatokból készült ruhadaraboknak a viselete.

Szerencsére ma már nincs szükség elpusztítani ezeket a gyönyörű állatokat ahhoz, hogy magunkon viselhessük bámulatos mintázatukat. A leopárd minta véleményem szerint örök, ugyanakkor kiemelt figyelmet igényel, mert könnyen giccsessé és nevetségessé is teheti öltözködésünket.

Ősszel kihagyhatatlan mintának számít, hiszen tökéletes a sportos, elegáns, sötét és világosabb árnyalatokhoz egyaránt. Így akadtam rá a Florflorance márka darabjára, ami légies, derékhangsúlyos szoknya lévén pedig tökéletes a nem darázsderékkal rendelkező hölgyek számára. Így ugyanis könnyen és gyorsan homokóra alakot érhetünk el. Számomra kiemelten fontos tényező, mivel az „oszlop” kategóriába tartozom.


Sikkes, nőies fodrok a nyaknál

A sok merész trend mellett megjelent tavaly egy bájos is, ami szerethetővé tudja varázsolni a legextrémebb összeállítást is! A fodros nyak, és felsőrész, ami a lehető legegyszerűbb ruhadarabot is képes sokkal nőiesebbé varázsolni.

Mivel a semleges színek megszállotja vagyok, az Ashbury fekete ruháját választottam, ami rengeteg fodorral tarkított felsőrésze a nyakra tereli a figyelmet. Ezáltal vékonyabbnak tűnik. A fekete szín  - mint azt sokan tudhatjátok – vékonyít, rejt, tehát tökéletes ahhoz, hogy optikailag kicsit keskenyítsünk.


Válasszunk szetthez illő táskát

Az öltözködés minden területén lényeges, hogy a testalkatunknak és a szettünknek megfelelő darabokat válasszunk, nincs ez másképp a táska kiválasztásakor sem.

A 168 centiméteres magasságommal átlagosnak számítok, ami azért előnyös, mert így kis és nagyméretű táskát is tudok hordani. Ugyanakkor az alacsony és vékony hölgyeknek előnyösebbek a kisebb méretű táskák, mint amilyen például a Sertees bags kézitáskái és kisméretű táskái.

Kifejezetten rajongok a kézben fogható darabokért, ezért van legalább 4 különböző színben és méretben is hasonló fazonú táskám. Legnagyobb előnye, hogy mindent könnyen megtalálok  benne. Méretéből adódóan, nincs fekete lyuk effektus. Alkalmakra és rövidebb időt igénybe vevő kiruccanásokhoz egyaránt tökéletes.


A lényeg a részletekben rejlik

Hatalmas népszerűségnek örvendenek még most is a letisztult, minimál trendek, ezért kiemelt figyelmet kell szentelnünk a kiegészítőknek, mert fontosabb a szerepük mint azt gondolnánk.

Ragyogjon a napszemüveg: A legegyszerűbb szettet is fel tudjuk dobni egy extravagáns napszemüveggel. Személyes kedvencem a Concept Eyewear tükröződő felületű szemcsije, ami feltűnőségével pluszt visz az összeállításba.

A fekete magassarkú, ami mindenhez megy: Legalább egy ilyen lábbelire, minden nőnek szüksége van! Egyszerűen nem hiányozhat a ruhatárunkból. Választhatunk tű- vagy vastagabb sarkú fazont – ahogy azt én is tettem –; bőrt, velúrt vagy lakkot. A fekete magassarkú cipőt tudjuk legjobban kihasználni, mivel túlzás nélkül, azt mondom BÁRMIHEZ felvehető. Egy különleges márkától, az LTS Shoe Design-tól vásárolt fekete szandálomat vettem fel a szetthez. Ez a darab nőies és klasszikus megjelenést biztosít.

Letisztult formák, egyszerű stílus: Az ékszerek kétségtelenül feldobják a legegyszerűbb összeállítást is, ezért igen fontos a megválasztásuk. Jelen esetben egy domináns mintát és hangsúlyos színeket felvonultató szettről van szó, minimalista ékszereket választottam. Az EFZSÉ zsinórkarkötője visszafogott, színvilágában, viszont illik a stílushoz, míg a Szancso Handmade Jewellery aranyozott, vékony darabja sikkesebbé teszi az összhatást. Az eddig említetteken kívül egy betonból készített fülbevalót vettem fel a Bibeton márkától.  Hétköznapi szettjeidet könnyen és gyorsan ékesítheted érdekes, feltűnő, de mégis minimalista ékszerekkel! Egy jól ki/megválasztott darab pillanatok alatt elegánssá, de közben vagánnyá is teheti az outfited.FOTÓK: Jenes Diána

Hasonló bejegyzések

0 comments

Subscribe