Mit vehetünk egy utazásmániásnak?

csütörtök, szeptember 13, 2018Talán te is ismersz olyan embert, aki imád utazni. Talán pont te vagy az, aki megszállottan keresi mindig a repjegyeket és utazásokat. Körülbelül másfél éve egy magánéleti válság - értsd, szakított velem az akkori barátom - következtében a fejembe vettem, hogy bejárom a világot. Ez volt az a motivációs lökés, ami beindította nálam az egészet. Persze nagyban hozzájárult, hogy a nagyszüleim még fiatalkorukban bejárták Európát, így egyfajta kihívásnak is tekintem az európai fővárosok megismerését. 


Ugyan, eddig külföldi útjaimról írtam, hamarosan elkezdem a belföldi városok feltérképezését is, mert fontosnak tartom, hogy először a saját országunk szépségeit ismerjük meg, és utána tekintsünk kívülre is. Kiskoromban, bevallom rühelltem, amikor anyuék elvittek engem és húgomat kirándulásokra, ma már látom ezeknek az értelmét és sokkal jobban élvezem is őket. Egyik nap teljesen random kaptam egy travelogue-t páromtól és elkezdett foglalkoztatni, hogy milyen magyar termékeket lehet kapni utazás témában. Ezeket gyűjtöttem itt össze nektek:A MIRC JEWELLERY kétségtelenül az egyik nagy kedvencem. Szinte bármilyen karkötőt el tud készíteni Tóth Míra és a minimal/egyedi ékszerei ezüstből és aranyból biztos vagyok benne, hogy téged is elbűvölnek majd. Utazóknak leginkább két ékszert ajánlok tőle: a repülőgép és a földgömb medált. De emellett bicajos, hajós, helikopteres is van, tehát igazából minden utazási lehetőséget le lehet fedni karkötőivel.
Egy táska mindig jó ötlet olyan embernek, aki szeret világot látni. Az pedig, ha magát a világot hordhatja a hátán, csak jobb. Ezért ajánlom az ANN - BAG FOR YOU márkát, akitől egyébként nekem is van világtérképes hátizsákom. Kényelmes, minden belefér, amire csak szükségem van és iszonyú menő. Választható egyébként többfajta elrendezéssel és pénztárcabarát az ára is. 
Említettem, hogy az egész egy travelogue-gal kezdődött, ami egy napló az élmények lejegyzetelésére. Ekkor kezdtem el jobban keresgetni, hogy milyen hazai márkáknál lehet a témával kapcsolatos tárgyakat beszerezni. Így találtam rá a CAPTAIN'S füzetre, aminek fából készült borításán a világtérkép található. Azonnal be is szereztem egyet. Egyébként találhatóak náluk nagyon menő 'adventure' iPhone fa tokok is, azokat is érdemes megnézni.  
Nálam minden utazásnál a legnagyobb mizéria a kencék szállítása. Mivel kézipoggyásszal utazgatok, mindig figyelnem kell az előírt mennyiségekre, amit fel lehet vinni a fedélzetre és többször fordult elő, hogy utolsó pillanatban kellett kis kiszerelésű kozmetikumot vennem. Azonban, mióta a SWEET YOU 'travel pack' termékeit viszem magammal, sosincs ilyen gondom, ezért ajánlom a márkát, mert nemcsak külsejében, hanem minőségében is kimagasló. A személyes kedvencem a pakkból az ajakápoló, de a szett tartalmaz testradírt, testápoló gélt és krémdeót is.
Ugyanígy problémás volt, amikor hosszabb útra mentem, a parfümkérdés, hogyan vigyek magammal illatszert. Erre is megoldást nyújt VIKTORIA MINYA PARFÜM a travel size parfümdobozzal. Nekem a hármas kiszerelés van és nem lehet nem imádni. Az illatok rendkívül tartósak és mivel többféle illat található a pakkban minden napra használhatunk mást a kedvünknek megfelelően.
Ha nem a repülés, hanem éppen a vitorlázás, hajózás a központi elem inkább, akkor is találunk szuper magyar termékeket. Ilyen például JUDIT TAKÁCS DESIGN nyári, 'vacation' kapszula kollekciója. Mivel ez egy tavalyi, SS17-es kollekció, ezért már csak a vitorlázó hajó rendelhető.
Nem feltétlen muszáj, hogy valaki külföldre utazzon, kis hazánkban is csodaszép tájak találhatóak. Hatalmas szerencsémre a TRAS márka nyereményjátékát megnyerve birtokomba jutott egy Budapest poszter. Egy magyar utazónak kihagyhatatlan a magyar főváros, Budapest körbejárása, ezért ez is megfelelő ajándék lehet. Mivel a poszter minimal stílusú, szinte bármilyen otthonban tökéletes dekoráció.Utazásaim során imádunk párommal fotózni. Egy kisebb kalandozás során is több százat kattintunk, utána itthon jön a szelektálás, hogy mit nyomtassunk ki. Én a hagyományos fotóalbumokkal ellentétben sokkal jobban szeretem a beragaszthatós albumokat és a fotókönyveket. A DOT FOR YOU stílusos minimál, elegáns fotóalbumának tuti, hogy bárki örül.

A backpackek mellett a hagyományos hátizsákoknál is van lehetőség, hogy meglepjük akár magunkat, akár utazó barátunkat. A ROSALIETEXTIL márkánál találhatunk más fazonú világtérkép-mintás hátitáskát. Én már ki is néztem, milyet rendelek magamnak! Ennek a hátinak az előnye, hogy csatos és cipis, a minta színe miatt pedig fiatalos és bohém.

A füzeteket valamiért nagyon szeretem. A MALINOVKA márkánál beszerezhetünk egy 'Wanderlust' élményfüzetet, amiben előre megszerkesztett és szabadon kitölthető részek is vannak. Bájos és egyben minimál designja elbűvölő szerintem, akár barátnőknek is nagyon jó ajándék lehet, mert párban is kitölthető. Sőt, maga az élménygyűjtő füzetet is a gyerekkori barátja segítségével szerkesztette a tervező, és ő készítette az angol verziót és a fordítást hozzá.
Utazómániásoknak szintén ajánlani tudom a betonból készült ékszereket, amiket a BIBETON márkánál vásárolhatunk meg. A visszafogott, elegáns nyakláncok nemcsak gyönyörűek, de könnyen kombinálhatóak nagyjából bármilyen ruhadarabbal. Többféle színből, méretből és lánctípusból választhatunk, ezért nem szükséges kompromisszumokat kötnünk.
Gyermekkorom nagy részét a Balatonon töltöttem, ha nyaralásról volt szó, mert akkoriban nem volt ilyen egyszerű és olcsó külföldre utazgatni. Mondjuk, ezt cseppet sem bánom, hisz csodaszép emlékeim vannak a magyar riviéráról. Ha neked is, vagy az ismerősödnek is a Balaton a riviéra, akkor ajánlom figyelmedbe a SOADYART 'Balaton' kollekcióját. 


Ennyit sikerült összegyűjtenem a hazai termékek közül, amelyek az utazáshoz kapcsolódnak, viszont még biztosan akadnak hasonlók. Ha te ismersz valamit, amit én kihagytam, akkor a komment szekcióban hagyj üzenetet és ha tetszett a bejegyzés oszd meg ismerőseiddel is. 

"Fura dolog a honvágy. Szeretek elutazni, és ha itthon vagyok, többnyire azon töröm a fejem, hogyan lehetne megint valahogy elcsavarogni, lehetőleg a világ végére. De szeretek megjönni is. És bár jósorsom sok szép táját engedte már látni a világnak, sohasem tudtam megérteni azokat, akiknek csak az a szép, ami messze van, és érdektelennek, unalmasnak tartják azt, ami itthon van, bár rendszerint éppen ezek azok, akik nem is tudják, mi van itthon." - Rockenbauer Pál
Hasonló bejegyzések

0 comments

Subscribe