Femini Box
Tavaszi kiadás

kedd, április 24, 2018




Elérkezett a tavasz, ezzel együtt pedig egy újabb FEMINI BOX került megvásárlásra. Ezúttal a tavaszváró kiadás tartalmát mutatom meg nektek. A design kellemes meleg árnyalatú színekben pompázik: narancssárga, sárga és enyhe pirosas. A dobozban 8+1 magyar márka termékeit találhatjuk, amelyek többnyire vagy ékszerek vagy kozmetikai szerek. Azért szeretem nagyon a FeMini Boxot, mert mindig büszkeséggel tölt el, hogy ismét támogathattam - hacsak csekélységgel is - a magyar alkotóközösséget. Ha szeretnétek ti is rendelni, még megtehetitek a www.feminibox.hu oldalon!








BBdesign névre keresztelt márka 2017 óta működik a Meskán, ahol nem csupán a doboz tartalmaként megtalálható szív mintázatú - egyébként lekaparható - motiváló képeslap. Ez az egyik legújabb terméke a márkának, ami inspirációs üzenetet is rejt, ha a lap borítóján lévő szívecskét ledörzsöljük. Elképesztő kreatív ötletnek tartom! Az én képeslapomon lekaparást követően ez állt: "Higgy abban, amit szívvel-lélekkel csinálsz!"




MANITA - egy szál természet - ékszerek kézzel készülnek gyapjúból és gyapjúfilcből. Az ékszerek alkalmasak a mindennapi viselésre, munkába, iskolába, de egy-egy elegánsabb darab akár ünnepi alkalomra, rendezvényre is hordható. A márka kitalálója már gyerekkora óta érdeklődött a kézzel készített dolgok iránt, amely eleinte a textilben materializálódott, ám egy véletlennek köszönhetően megismerkedett a gyapjúval, ezután pedig egyenes út vezetett a márka megalkotásához. Az én dobozomban lévő darab egy igazi tavaszi, üde színekből álló karkötő: halvány rózsaszín, olívzöld és kissé sötétebb fűzöld golyócskákból áll, amit egy angyalszárny díszít. 

  


Az OLIV Gyöngyékszerek tervezője és megalkotója Cziner Olívia. Mottója, hogy ha egy ékszer megismételhetetlen, az az alapanyag érdeme; ha leutánozhatatlan, az az alkotóé. Az ékszerei olyan nőknek szólnak, akik nem elégszenek meg az egyszerű, instant megoldásokkal, hanem tudatosan élik életüket. Az én Oliv ékszerem nemesacélon szivárványfluorit gyöngyből készült, egyébként halvány türkiz színű és szinte áttetsző.

HERBSGARDEN kozmetikai márka alapítója kozmetikusként kezdte a szépségipari pályafutását. A natúrkozmetikumokat a hatékonyságuk és a tisztaságuk miatt kedvelte meg, de hosszú út vezetett elmondása alapján a saját márka megalapításáig. A dobozban kettő darab 6 g kiszerelésű termék is helyet kapott: 1 nappali krém és 1 éjszakai krém. A nappali arckrém bőrápoló noványi olajokban gazdag, színes nappali BB krém, ami egységesíti a bőrszínt, de védi a bőrt a kiszáradástól is. Az éjszakai krém pedig 7 bio növényi olajat tartalmaz, amely regenerálja a bőrt. Mindkét termékre nagyon kíváncsi vagyok, ezért majd lesz egy olyan poszt is, ahol az ezzel kapcsolatos tapasztalatokat is leírom.


Az ARIENNDORA márka megálmodója, Kánya Adrienn 2016 őszén ismerkedett meg ezzel a különleges technikával, amellyel ékszereit készíti. Az úgynevezett kanzashi technikát akkor sajátította el, amikor hastánc ruhájához keresett brossokat. Az ékszerei szatén szalagokból készülnek, minden levélkét 1-1 darab szatén négyzetből hajtogat, olvaszt és ezeket a szirmokat ragasztja össze. A Femini boxban egy gyűrű és egy nyaklánc is volt. Az én szettem ekrü színű és 1-1 kövecske díszíti. 

Simon Judit, a BIBIEE márka tervezője, saját kezével köti meg a márka valamennyi termékét. A kötött masnis fejpánt alapanyaga török fonal, amely 75%-ban akrilt, 25%-ban gyapjút tartalmaz. Ennek köszönhetően rendkívül puha és kellemes tapintású a fejpánt. Rendkívül örültem, amikor megláttam, hogy halvány rózsaszín darabot kaptam, mert nagyon kedvelem ezeket a kötött holmikat. A masnik pedig egyébként is nagyon kedvesek nekem. 

YAMUNA már egy általam igen jól ismert márka a hazai piacon. Már 15 éves ez a magyar kozmetikai márka, ami a természetes alapanyagokat próbálja meg ötvözni a modern kozmetikai ipar vívmányaival. A doboz egy gyümölcssavas peelinget tartalmaz egyébként, ami parabén- és színezékmentes. Az illata kellemes, trópusokra emlékeztető a citrusoknak köszönhetően, de amiért a leginkább kedvelem, az az, hogy áfonyát - azaz Myrtillt - is tartalmaz. Az áfonya kiváltságos pozícióban van a nevemből adódóan, ezért külön plusznak értékelem ezt. Hogy mire való: az elhalt hámsejtek eltávolítására lehet használni ezt a terméket, vékony rétegben felvisszük az arcunkra pár perc elteltével pedig bő vízzel eltávolítjuk. 

SZOMÓDI LEVENDULÁS volt a legnagyobb meglepetés a dobozban, legfőképp, mert még nem hallottam róluk. A márka a levendula és egyéb gyógynövények termesztésével foglalkozik, ökológiai gazdálkodást folytatnak Szomód határában. Ez az elsőnek valamilyen gyógyászati dologra emlékeztető, ámbraüveges, pumpás kiszerelésű termék illóolajat tartalmaz. Mivel a levendulának mind kinézetét mind illatát nagy mértékben kedvelem, azonnal kipróbáltam. Nagyon kellemes illatú valóban, úgyhogy ajánlom figyelmetekbe, ha valami természetesre vágytok.

Ráadásképpen a Jolly Joker ezúttal a FLUFF AND FRIENDS által készített pompom gyűrű volt. Tudni illik a márkáról, hogy minden pompom ékszer és kiegészítő kézzel készül a megálmodója, Nagy Dia által. Az én dobozomban egy cuki, világoskék színű volt.

És végül egy kis meglepetés/ajándék tőlem a gyorsaknak és a kitartóknak. Ugyanis a PIZSI márka által egy 900 Ft kedvezményre jogosító kupon is volt a dobozkámban. Ezúton pedig megmutatom nektek, használja az a valaki, aki a leggyorsabb egészséggel. A Pizsi márkáról többet is fogtok hamarosan hallani. 








Hasonló bejegyzések

0 comments

Subscribe