Ég a gyertya, ég:
Magyar gyertyakészítők

péntek, április 13, 2018
Ez a gyertyamárka nagyon különleges, mivel megvásárlásával nem csupán egy gyertyával lettem gazdagabb, hanem ékszerrel is. Ugyanis a Leminasecret gyertyák egy kiválasztott ékszert - fülbevalót, vagy gyűrűt - rejtenek magukban. Ez unikális jelenleg a hazai piacon, ezért hatalmas örömmel mutatom be nektek is. A gyertyák egyediek, kézzel készülnek 100% szójaviaszból és minden darab meglepetést rejt magában. Én a 'Flower Garden' fantázianevet viselő gyertyát választottam kipróbálás gyanánt, mert a virágokat mindenki szereti, de én főleg! Ez narancsvirág, spanyol jázmin, bergamot, ylang-ylang, nárcisz és orchidea illatokat tartalmaz, amiből és legjobban az orchideát, a nárciszt és egy kis jázmint éreztem. Az illat intenzitása enyhe, ezért rendkívül kellemes a hétköznapok bármely részén. Cseppet sem émelyítő, vagy erős. A márka megalapítója Haraszti Zsófi egyébként és az ötlet a külföldön már elhíresült "ring candle" nyomán alakult ki, ami összekötötte két szenvedélyét: a gyertyákat és az ékszereket.A Lys Candles gyertyákkal elsőként az instagramon találkoztam. Leginkább az a speciálisan letisztult design, ami megfogott, és az ötlet, hogy a különböző illatú gyertyákhoz különböző fantázianév kapcsolódik. A ‘lys’ szó dánul a fényt jelenti, és tökéletesen magába foglalja a LYS márka természettudatos szellemiségét. Minden LYS gyertya kézzel készül, szójaviasz és 100%-os természetes illóolajok felhasználásával. Én a 'never mind' elnevezésű gyertyát vásároltam meg próbaképp, ami ylang-ylang, levendula, geránium, cédrusfa illatú. Ebből legjobban a levendulát és a gerániumot éreztem ki, igen erőteljes illata van. Ezek az illatok arra jók, hogy a mindennapi stresszből kilépve megnyugtassanak és lazításra ösztönözzenek. Összesen a gyertya égési ideje - papíron - 24 óra körülbelül, de bevallom még nem jutottam el az elégetésig, annyira gyönyörű a gyertya.
A Csapó Ildi által létrehozott, nem csak gyertyákkal foglalkozó márka nagyon kedves a szívemnek. A GreenWay Design ugyanis egyet jelent a tudatossággal; egy életstílus, mely teljes mértékű összhangot teremt a környezettel. Ez a szemlélet pedig nagyon közel áll hozzám, mivel az állatokat és a természetet szeretem és igyekszem tudatosan védeni a környezetemet is. A márka ragaszkodik a “kegyetlenségmentes” enteriőrhöz, ezért egyetlen olyan terméket sem lehet nála találni, mely állati eredetű. Így van ez a gyertyák esetében is, hiszen valamennyi szójából készült. Nekem a kedvencemmé a "With Love" feliratosak váltak, amelyek virágos aromájúak: geranium, pálmarózsa és ylang-ylang. Ezen kívül persze a feliratozása tetszett, hiszen ennek köszönhetően is tökéletes például ajándéknak is. Az illata egyébként enyhe és nagyon kellemes virágos, ezért a mindennapokban tökéletes alapillatot ad a lakásnak. A márka az áttetsző üvegek mellett ámbraüveges kollekciókat is készít, érdemes azokat is megszemlélni.

Erre az új, magyar márkára csak a napokban találtam rá, ezért rendkívül frissek az élményeim. Mivel virágfanatikus vagyok, kérdés sem fért hozzá, hogy a 'MÉZVIRÁG' fantáziaelnevezésű üveggyertyát választom. A családi vállalkozás egyébként 2017-ben jött létre, a gyertyáikat kézzel készítik és 100%-os tisztaságú szójaviaszból. A Peony is fontosnak tartja a környezettudatosságot, és örömmel tölt el, hogy ez a tudatosság egyre több és több márka életében játszik fontos szerepet. A Mézvirág gyertyára visszatérve, az illata tavaszi babarózsa egy leheletnyi mézzel kombinálva, és egyébként végtelenül lágy és selymes az illata. Az átlátszó üveggyertyák mellett ennél a márkánál is találunk ámbra üveges gyertyákat is.


Hasonló bejegyzések

0 comments

Subscribe