Corvinus Fashion Show 2018

hétfő, április 30, 2018
A JÉG Napokon belül idén már hatodik alkalommal került megrendezésre a Corvinus Fashion Show. A divatbemutatón 6 hazai, magyar márka csaknem 70 kreációját tekinthettük meg, melyeket corvinusos hallgatók mutattak be. A modellek frizuráját Pasku Dávid, Jenes Bence, valamint Lajda Miklós készítették el, sminkjükről pedig Soltész Dóri, Butyka Anita és Tóth Zsuzska gondoskodott.


A laza, kényelmes, oversize, casual vonal az 1975 fashion concept igazi jellemzője, ritkán emelnek be erőteljesebb színeket/mintákat a fekete-fehér-szürke alapvonal mellé. A London Fashion Weeket is megjárt és a Glamour által “az év divattervezője” jelölt Szimonetta Kupi és Györe Nikoletta az idei tavasz/nyár szezonban a mohazöld, mosható szarvasbőr és a dzsungel mintás pamutviszkóz anyagokkal hoz egy kis különlegességet a casual darabokba. A márkát a bemutatón a Folenta Design ékszermárka egészítette ki, ami több mint 4 éve született meg és tervezője Kádár-Fűzi Réka. Ékszerei leginkább pamut kötélből készülnek. A csomózással készült nyakláncai karakteresek, ezáltal a hétköznapi szetteket is egyedivé, stílusossá teszi. Fülbevalói többnyire orgamentikus formák alkotják, amiben népi motívum rendszerünk is fellelhető. 
Másodiként a Berbloom "Let yourself bloom!" elnevezésű kollekcióját láthattuk. A Berbloom ruhákat a letisztultság és érzékiség jellemzi. A finom, nőies vonások mellett a modern, geometrikus vonalvezetés is hangsúlyt kap a tervezés során. A modern nő kerül a középpontba, aki egyszerre vágyik az izgalmas, néha merész és egyben tagadhatatlanul nőies részletekre. Fontos számára az egyediség, a praktikum és saját önkifejezése.


A kollekcióban megjelenő farkas motívum jelképezi a hűséget, állhatatosságot és sikert. A kapszula kollekcióban olyan minőségi anyagok tűnnek fel, mint a pamut, a műbőr vagy a neoprén. Színvilágban a fekete és az ezüst párosítást használtak, egyfajta reflektálással a kollekció üzenetére, miszerint a pesszimista társadalomban is vannak pozitív, inspiráló követendő példák. A kollekció legtöbb darabja unisex kialakítást kapott, amik könnyedén beépíthetőek a laza, városias stílusokba.

A The Naan Design 2018-as tavaszi-nyári kollekciójára a felkavaróan céltudatos felszabadultság, a karakán maszkulin formákba öltöztetett klasszikus elegancia a jellemző. A tervezőnő, Natasa Litvin, a ruházat, bőrtáskák és kiegészítők tervezésénél szem előtt tartotta a márkára jellemző értékközpontúságot. Meghatározó színei az arany, a kék, az ezüst és a letisztult fehér. 


A KE-fashion 2018-as tavaszi/nyári kollekcióját a kellemes, üde pasztellszínek, és minimális vonalvezetés jellemzi.  A nyári elemek kontrasztossága a légies vonalvezetés mellett az élénk szín- és domináns anyagválasztásban rejlik. Merész kombinációk, amelyeket a névadó kolibri madár inspirált a maga varázslatosságával és fesztelenségével.
Az utolsóként bemutatott márka, a Viwine volt az egyik legvidámabb és legszínesebb márka talán. A tervező fontosnak tartja a kényelmet és a látványt és ez megmutatkozott erőteljesen a ruhadaraboknál is. A valóban jól kihasználható darabokat akár sportos, akár elegáns kiegészítőkkel is lehet viselni. A kollekció irányzata leginkább bohém, a 70-es éveket idéző fazonok jellemzik.
 

Hasonló bejegyzések

0 comments

Subscribe