2018. február 20., kedd

Egészséges, finom és magyar minipizzák



Egyre elterjedtebb az egészséges életmódra váltás, melyhez hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. Bevallom, nem vagyok egy diétás fajta, sajnos nem tudom betartani, ezért inkább mindig a mennyiségre és az alapanyagokra figyelek oda. Persze elkerülhetetlen néha 1-2 mirelit, de mivel laktózérzékeny is vagyok,  a bevásárlás kicsit több időt vesz igénybe, mint másnak. És ha ez még nem lenne elég, arra is hatalmas figyelmet fordítok, hogy amiből elérhető magyar előállítású, hazai termék, akkor azokat vásároljam meg a külföldi helyett. 

Kevés olyan étel van, amit majdhogynem mindenki szeret. A pizza viszont ilyen. Sőt azt is megkockáztatom, hogyha te azon kevesek közé tartozol, aki nem szereti ezt az ételt, a bejegyzésben található recept alapján elkészítve, talán még te is megszereted. Ugyanis Virággal, a Viragslab.com fitt bloggerinájával olyan egészséges, mini pizzákat készítettünk, amikhez - többségüket tekintve - magyar alapanyagokat használtunk. 








H O Z Z Á V A L Ó K

Pizzatészta
  • 225 g Bakony zsírszegény túró
  • 1 db 'L' méretű magyar tojás
  • 60 g Cerbona zabpehelyliszt
  • 50 g  natúr kefír (Tejmanufaktúra)
  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • fél tasak sütőpor
  • só, oreganó, bazsalikom, fokhagymagranulátum
  • (de lehet egyéb fűszereket is ízlés szerint)



Feltétek
  • paradicsom
  • paprika
  • bazsalikomlevél
  • Kaposvár parasztkolbász
  • Szarvasi laktózmentes mozzarella
  • csirkemell
  • olivabogyó



Elkészítés: a pizzatészta hozzávalókat összekavarjuk, és az alap már meg is van. Azt érdemes megjegyeznem, hogy itt ne az átlagos pizzatészta állagra gondoljatok, hanem kicsit ragadósabb lesz, de nem kell megijedni. Sütőpapírra ráteszünk körülbelül 1-1 nagyobb kanálnyi darabokat, majd kilapítjuk és pizza alakúra alakítjuk őket. Ezután betesszük a 170 fokra előmelegített sütőbe és körülbelül 15 percig sütjük, amíg picit meg nem szilárdul. Ha már a tetejét kicsit pirulni látjuk, vegyük ki. A tetejét mi Mikado sűrített paradicsommal leheletvékonyan megkentük, majd erre tettük a feltéteket, és visszatettük a sütőbe 10-15 percre. A levelet bazsalikomot a legvégén tegyük rá, hogy ne süljön a pizzánkra. Kivétel után pedig lehet tetszőlegesen még ízesíteni.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése