Marie Claire Fashion Days 2017

csütörtök, november 23, 2017

NOVEMBER 19., VASÁRNAPMARIE CLAIRE FASHION DAYS második közöngésnapján is részt vettem. Sokan azt gondolják mennyire egyszerű, hisz semmi mást nem csinálok ilyenkor mint üldögélek és kifutón végigmenő modelleket nézek, ugyanakkor valójában déltől egészen estig a fotózgatás, egyszerre instagramra való feltöltés és az, hogy szomjan se haljak nem egyszerű. De nem sírok, mert élvezem, és szeretem veletek megosztani, főként, mert sokan közületek nem tud részt venni ezeken az eseményeken. Ezért igyekszem olyan képeket készíteni, amivel az én szemszögemből mutatom meg a divatbemutatókat. Erre a napra kicsit lazább összeállítást választottam: a SUGARBIRD matyómintás kollekciójának tunikáját kiegészítve a SERTEES  által készített bőr övvel, egy egyszerű basic MAYO CHIX farmerral, táskának pedig a piros bőr ENIHORN miniminit vittem magammal.
|| SUGARBIRD : top||
|| SERTEES : öv ||
|| MAYO CHIX : farmer ||
|| VENGRU: karkötő ||
|| ENIHORN : táska ||
|| KELL A PÚDER : rúzs ||

13.00 A Budapesti Metropolitan Egyetem hallgatóinak bemutatója


A második nap is egy hazai divatiskola végzős hallgatóinak bemutatójával kezdődött. Ezúttal a METU iskola végzősei mutatták be munkáikat, amelyek igen változatos témájúak voltak: Valamennyi hallgató 3 ruhadarabot mutatott be, ezek közül a kedvenceimet mutatom meg nektek, amelyeken társadalomkritika is megjelent, vagy éppen az anyaghasználatot találtam érdekesnek. A legkedvesebb nekem a NASA mintájára készített, különböző űrrel kapcsolatos grafikákkal is díszített darabok voltak - ezeket a kis képek között találjátok meg.


14.30 MZF divatbemutató

Mezőfi Andrea társadalomkritikájára épült őszi-téli kollekciójában a társadalmi rétegek közötti különbségeket hangsúlyozta ki. A szegények és gazdagok által inspirált darabok esetében a színekből és az anyaghasználatból tudunk következtetni, mely társadalmi osztályt érzékeltetik az öltözékek: az aranyozott és sárga színű, csillogó ruhadarabok a gazdagságot, a fekete és szürke színek a szegénységet szimbolizálták. 

15.30 BOSCH fashion show by OROVICA

A Bosch márka bemutatója alatt Orovica Szilvia kollekciója került bemutatásra, aminek központi tényezője a család volt, kicsik és nagyok számára is elérhető ruhadarabokról van szó, olyannyira, hogy a bemutató végén 1-1 felnőtt-gyerek páros is bemutatott 1-1 darabot. 
 16.00 Magyar tervezők bemutatója
ENIHORN, MONIK, NON+, ZAKOENIHORN

Enikő kollekciójának inspirációjához egészen Japánig kellene elutaznunk, ugyanis a Fuji-hegy és a cseresznyevirágzás inspirálta a tervezőnőt kollekciója megalkotásakor. A sportos-elegáns ruhadarabok élénk színei és virágmintái valóban egy vidám tavasz-nyári trendet mutattak be. A vizuálisan is mozgalmas, apró mintázatokkal tarkított felsőrészeket fodrokkal és különböző applikációkkal tette a designer még érdekesebbé. Az ehhez készült bőr táskák lekerekített fazonjai, ugyancsak élénk, vibráló színeket kaptak, amelyek remekül egészítették ki a kollekció öltözeteit.


MONIK X KRISZTAFEJES

A természet adja legtöbbször a tervezők részére a kollekciók megalkotásához szükséges inspirációt. Gyergyák Móni SS18 kollekcióját a balinéz kultúra és természeti kincsei inspirálták, amelyet egyszerű és letisztult vonalvezetés, egyben páratlanul kifinomult, lágy elegancia jellemez, pasztell árnyalatokkal, amit néha megtör 1-1 erőteljesebb kék vagy zöld árnyalat. Fejes Kriszta által készített bőrtáskák tökéletes harmóniát alkotnak a ruhadarabokkal, mind színben, mind stílusban.NON+

Aki ismeri a Non+ márkát, annak valószínűleg nem fogok újdonságot elárulni azzal, hogy a legújabb kollekciója a monokróm minimalista öltözködésre épül. Ugyanakkor a fekete-fehér, egyszerű vonalvezetésű, laza ruhadarabok mellett megjelent a halvány pasztellkék is. A sportosan elegáns, bemutatásra került fazonok tökéletesen illenek a márka eddig ismert stílusirányzatába. Jómagam kedvelem a monokróm stílust, viszont tavaszra a márkától minden bizonnyal inkább pasztell árnyalatú darabot fogok választani.


ZAKO

A Zako márka férfi ruhadarabokat mutatott be a kifutón. Őszintén szólva mivel a férfidivathoz annyira nem értek, nem annyira tudom a fazonokat elemezni, viszont amit érdekesnek tartottam azok a mozgalmas printsorozatok, amelyek a különböző darabokon megjelentek. A kollekció inspirációja egyébként Afganisztán és az ország kultúrája volt.

16.30 FUTUREAL divatbemutató

A Futureal számomra eddig ismeretlen volt, ezért rendkívül izgatottan vártam a bemutatót, aminek néhány darabját már a bemutató előtt a kívül elhelyezett standon is megnéztem. A márka egy friss és modern hazai márka, letisztult, monokróm színek jellemzik. Egyaránt volt laza, kényelmes és elegáns, trendi. Abszolút a hétköznapi, városi nőket célozzák meg a változatos anyagokból készített ruhadarabokkal és a neoprén, különböző méretű táskákkal. Azok számára, akik rajonganak a feketéért, mindenképpen ajánlani tudom a márka kínálatát.

17.30 UNOde50 fashion show by NON+

A spanyol ékszermárka kollekciójának bemutatására a hazai divatmárkát kérte fel, hogy minimalista ruháival egészítse ki a bemutatni kívánt ékszereket. Ugyan mindössze 3 ruhadarabot lehetett megkülönböztetni, amelyeken a + jelecske szerepelt: egy asszimetrikus ruha, egy basic egyenes szoknya és egy rövidujjas garbós felső trapézaljú nadrággal.18.00 Magyar tervezők bemutatója
PRIESTON BY NOEMI NAGY, ANNAEVA, 1975 FASHION, ZSIGMOND DORA
PRIESTON BY NOEMI NAGY

Noémi kollekciói mindig elkápráztatnak a látványos és lélegzetelállító elemeivel. Ezúttal a Prieston egyik almárkája, a Prieston LOVE kollekcióját láthattuk a kifutón, ami egy fiatalos, játékos, engem Barbie-ra emlékeztető ruhadarabokból állt. A színek tekintetében visszafogott, viszont élénk, pink és kék mintákkal, elemekkel tette látványossá, nem is beszélve a különleges anyaghasználatról, amelyek többnyire sejtelmesen átlátszóak voltak. 


ANNAEVA

Az ANNAEVA jövő évi kollekciója minimalista, monokróm és kockás mintákban gazdag. A letisztult, testhez simuló, alakkidomborító ruházatok nagy részénél jelent meg a kockás minta,  amelyeknél az volt a célja a tervezőnőnek, hogy olyan darabokat alkosson, amelyek időtállóak, így hosszú ideig tudják kiszolgálni a hölgyek igényét. Ezek mellett más anyagok is feltűntek a kifutón, amelyek színesebbé tették a kollekciót. Az asszimetria ebben a kollekcióban is megjelent számos darab esetében. 1975 FASHION

márka legújabb kollekciója gazdag a monokróm, semleges színekben, ugyanakkor a legtöbbször használt szín emellett a korall és annak árnyalatai, amik remekül ellensúlyozzák a fekete-fehér színeket. A kollekció legfőbb jellemzője az asszimetria, amely szinte kivétel nélkül, valamennyi ruha szabásánál észrevehető, továbbá a bő, laza és középhosszú fazonok találhatóak meg a repertoárban. A kollekciót AGNESKOVACS monokróm táskái egészítették ki, amelyek színben és stílusban is remekül passzoltak a ruhadarabokhoz. ZSIGMOND DORA

Az ENROBED elnevezésű kollekció szintén csak férfi elemekből állt, ugyanakkor az inspiráció a mezőgazdaság volt, bő fazonú férfi nadrágok és felsőrészek, amelyek a férfi paraszti viselet ikonikus darabjaira utaltak.   


Hasonló bejegyzések

0 comments

Subscribe