Mézes, sült csirkecomb zöldséges rizzsel

vasárnap, szeptember 24, 2017Valószínű többen felszisszennek az összetevők láttán, viszont mivel rengeteget dolgozok, kevés időm marad arra, hogy piacra járjak, ezért sokszor kényszerülök mirelit/konzerves hozzávalók felhasználására. Azonban még ilyen esetekben is fontosnak tartom, hogy hazai, azaz magyar termékeket vásároljak, ez most sem volt másképp.   
 Hozzávalóim  
Kunsági Éden étolaj
Fevita rizses zöldségkeverék
Globus zöldborsó és bébirépa
Confeira magyar akácméz
Kotányi Chili
2 egész csirkecomb a Pipi hentesboltból
   Elkészítés  

Húsok közül a szárnyasokat preferálom, mert az elkészítésük egyszerűbb és kevesebb időt vesz igénybe, valamint én a fehér húsokat szívesebben fogyasztom, mint a vöröseket. Egész csirkecombokat készítettem, amit mézzel kentem be, majd bors, só és végül kevés chilit szórtam a tetejére , majd így sütöttem meg előmelegített sütőben, ropogós bundájúra. Érdemes odafigyelni, hogyha mézzel dolgozunk, nehogy odaégjen, ugyanakkor én kedvelem, mert kellemes, édes illatot és ízt ad a húsnak. 

Köretnek rizses zöldségkeveréket készítettem, amihez pluszba bébirépát és több borsót, valamint 1 adagnyi rizst is tettem - 2 napi adagra tervezvén. Ehhez mindössze annyit tettem, hogy egy kevés olajat felraktam a sütőlapra, majd beleöntöttem a rizskeveréket, majd megpároltam, és amikor puha lett az összes benne lévő zöldség, hozzáadtam a bébirépát és a borsót is. Egyszerű, gyors és tartalmas.

Hasonló bejegyzések

0 comments

Subscribe