Kaszinótojás bundás bagettel és sertés baconszalonnával

szombat, augusztus 05, 2017
  
 Hozzávalóim 
6 db magyar friss tojás
Olá! magyar majonéz
Magyar tejföl (20%-os)
Tamási-hús Kft. szeletelt bacon szalonna
1 db újhagyma
1 db bagett
  Elkészítés 

A 4 db tojást, ami a kaszinó tojások lesznek, felrakom kis lábasba főni. Amikor a víz felforrt, onnantól kezdve 5 percig még így hagyom, majd elzárom a gázt és a tojásokat jeges vízzel teli tálkába teszem át. Ez segít abban, hogy könnyebben meg tudjam őket tisztítani a tojáshéjtól. 

Közben a maradék 2 tojást felütöm és kevéske tejjel - én 2,8%-os magyar tejet használtam - felverem. A bagetteket kis ívben felvágom, - ettől sokkal szebb lesz a kisütés után - majd forró olajban kisütöm őket. Kisütést követően egy papírtörlővel kibélelt tálba teszem őket, hogy a felesleges olaj lecsepeghessen.

A kaszinótojás szíve-lelke ezután következik. Nagyon sokféle változatot ki lehet próbálni a kaszinótojáshoz, én csupán egy nagyon egyszerű verziót választottam. A főtt tojásokat kettévágom, majd a tojássárgáikat külön teszem egy tálba. Ezután körülbelül 2 nagy evőkanálnyi majonézt, 1,5 evőkanálnyi tejfölt, sót, kevés borsot, és 1 teáskanálnyi mustárt tettem bele és összekevertem őket. Természetesen mindig kóstoljuk meg és ízlés szerint változtassuk az összetevők arányát. Van aki csípősen szereti, akkor tehetünk bele piros aranyat is például. 

A fontos, hogy összekeverést követően kellemes, krémes állagú legyen, amelyet vagy habzsákba, vagy egy nylon zacskóba aminek a sarkát kivágtuk, beletöltjük a masszát és körkörös mozdulatokkal a tojásokba töltjük.

 

Hasonló bejegyzések

0 comments

Subscribe