2017. július 5., szerda

Fagyi, fagyi, finom fagyi,
eper, málna, citrom, csoki


 

   Hozzávalóim 

Koronás kristálycukor
Urbi sajtos tallér
Magyar vaj
Boci tejcsokoládé
ChokoWell chili és ylang-ylang csokoládé
Bármilyen fagylalt - nálam:
eper, citrom, csoki és vanília



  Elkészítés 

Ebben a bejegyzésben nem a fagyikészítés rejtelmeibe avatlak be benneteket, hanem inkább a díszítés és ízfokozás fortélyait mutatom meg. Nagyon kedvelem a fagylaltot nyáron, ám túlzásba sem szabad vinni a fogyasztását. Ha van fagyigépetek, akkor azzal is tökéletes fagyit tudtok készíteni, nálunk éppen volt a mélyhűtőbe, ezért azt használtam. Minden családtag 1-1 kedvencét tettem bele, mert sokfélék vagyunk, mindenkinek más a favorit. Azért, hogy kicsit feldobjam a tálalást, először a karamellát készítettem el: 2-3 evőkanál kristálycukrot és egy nagyon kevés vajat egy kisméretű lábasba tettem, alacsony hőfokon. Óvatosnak kell lenni, hogy a cukor ne égjen oda, ezért állandó kavargatást igényel,. Közben a tűzhely mellé készítettem egy nagy lapos hőálló tálcát, amire elhelyeztem a sajtos tallérokat és pár csík sütőpapírt, majd amikor már a karamell folyékony állapotúvá vált, különböző csíkokban és alakzatokban a tallérra és a papírra öntöttem. Ezt a műveletet gyorsan kell elvégezni, mert nagyon hamar megszilárdul a karamell. Ezután félretettem, hogy megkeményedjen és a bocicsokikat aprókra törtem a ChokoWell csokijaival együtt és egy kis tálba helyeztem, majd az előbb használt kisméretű lábasba vizet töltöttem, forráspontig melegítettem és rátettem a csokival töltött tálat amihez kevés vajat is hozzáadtam. Hagytam hogy kellőképp megolvadjon a csoki , körülbelül 0,5 dl tejet - azaz nagyon keveset - beleöntöttem, hogy krémesebb állagot kapjak, aztán ráöntöttem a fagyira. Végül beleszúrtam a tallérokat és a karamellacsíkokat. Látványos és finom.

 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése