2017. július 20., csütörtök

Áfonyás grillkolbász zöldségkörettel


 

   Hozzávalóim 

Zöldségek:
uborka, répa, lilahagyma, burgonya

Egyebek:
Áfonyás grillkolbász
Medvesajt - téliszalámis
Barbecue szósz (mézes)
  Elkészítés 

Elsőként a zöldségek héját eltávolítjuk, aztán felszeleteljük őket ízlés szerint. Én a burgonyát és a lilahagymát karikára, a répát hosszában vágtam fel, aztán egy tepsiben kevés olajat, borsot és sót tette rájuk, végül behelyeztem a sütőbe és körülbelül 180 fokon 15-20 percig sütöttem, amíg meg nem sültek egészen. Eközben az áfonyás grillkolbászt mézes barbecue-s szószban és mustárban fél órára félretettem, majd megsütöttem a szószban. Végül díszítésképp elkészítettem a Sajtbisztró oldalán látott uborkás-sajtos göngyöleget, amit úgy csináltam, hogy nagyon vékony szeletekre vágtam az uborkát, a nedvességet papírtörlővel felitattam - máskülönben nem fog rajta megfelelően elterülni a krémsajt -, aztán a téliszalámis medvesajtot kicsit felmelegítettem, hogy kellemes, kenhető állagú legyen. Vékonyan rákentem az uborkára, feltekertem, fogpálcikával átszúrtam, majd 1-2 kisebb répát tettem bele. 

Tálalásnál a szószt is felhasználtam, igazán különleges ízvilágot sikerült így elérni. Egyszerű, gyors és egészséges is.

 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése