Megmossuk, megtisztítjuk, majd ízlés szerint felvágjuk a zöldségeket. Vannak akik hosszában, mások kockára vágva szeretik a különböző zöldségeket, én a paradicsom, paprikát, hagymát és burgonyát kockára, a répát és fehérrépát kereken szeretem hagyni. Ezután a marhahúst is megmossuk és felkockázzuk. A vöröshagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és a kockára vágott húst. Felöntjük kb. 1 liter vízzel, ízesítjük, aztán amikor a hús már megpuhult kicsit, hozzáadjuk a zöldségeket. Lassú tűzön főzzük, közben elkészítjük a galuska tésztáját: felverjük a tojást és hozzáadjuk a lisztet, hogy megfelelő állagú tésztát kapjunk. Amikor a leves már majdnem megfőtt beleszaggatjuk a galuskát. Ha a galuskák feljöttek a levesünk tetejére, szépen megduzzadtak és megpuhultak, akkor el is készültünk a gulyáslevessel. Én nagyon szeretem tejföllel vagy hagymával enni és természetesen egy nagy szelet puha fehér kenyérrel az igazi.
a "szép a páva" kitalálója és megalkotója, amely egy nemzeti lokálpatrióta blog. Célom a hazai márkák és designerek bemutatásával a magyar divat és a magyar előállítású termékek népszerűsítése. A blogon a divat és szépségápolási cikkek mellett életstílus, dekor, valamint belföldi és külföldi utazási bejegyzéseket is találhattok.
Ha tetszik a blog kövess engem más platformon is, hagyj hozzászólást és mondd el véleményed a blogról.
0 comments