Alföldi gulyásleves galuskával

kedd, június 27, 2017


 

   Hozzávalóim 

A leveshez:
marhahús, zsír, vöröshagyma,
pirospaprika, burgonya,
zöldpaprika, paradicsom,
sárgarépa, fehérrépa, só,
bors, köménymag

A galuskához:
tojás, liszt, víz



  Elkészítés 

Megmossuk, megtisztítjuk, majd ízlés szerint  felvágjuk a zöldségeket. Vannak akik hosszában, mások kockára vágva szeretik a különböző zöldségeket, én a paradicsom, paprikát, hagymát és burgonyát kockára, a répát és fehérrépát kereken szeretem hagyni. Ezután a marhahúst is megmossuk és felkockázzuk. A vöröshagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és a kockára vágott húst. Felöntjük kb. 1 liter vízzel, ízesítjük, aztán amikor a hús már megpuhult kicsit, hozzáadjuk a zöldségeket. Lassú tűzön főzzük, közben elkészítjük a galuska tésztáját: felverjük a tojást és hozzáadjuk a lisztet, hogy megfelelő állagú tésztát kapjunk. Amikor a leves már majdnem megfőtt beleszaggatjuk a galuskát. Ha a galuskák feljöttek a levesünk tetejére, szépen megduzzadtak és megpuhultak, akkor el is készültünk a gulyáslevessel. Én nagyon szeretem tejföllel vagy hagymával enni és természetesen egy nagy szelet puha fehér kenyérrel az igazi.



 




You Might Also Like

0 megjegyzés

Népszerű Bejegyzések

Facebook

Instagram

Subscribe