Fánk parti magyar módra
szerda, május 31, 2017
Valószínűleg nem vagyok egyedül azzal, hogy édesszájú vagyok és bármilyen édességet képes vagyok megenni. Úgy gondoltam tehát, készítek pár fánkot, és ekkor eszembe jutott, hogy mi lenne, ha magyaros fánkokat készítenék, azaz olyan fánkokat, amelyeket magyar édességekkel díszítek és ízesítek. Ebben a posztban elmondom nektek hogyan is készítettem a képeken lévő nem csak csodaszép, hanem csodafinom darabokat.
Fánk elkészítése: Az élesztőt felfuttattam a langyos tejben 1 evőkanál cukorral, közben liszthez adtam a sót, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, majd a felfutott élesztőt, a szobahőmérsékletű margarint és a tojássárgáját. Kidagasztottuk és meleg helyen hagytuk körülbelül 1 órára, hogy a duplájára dagadjon. Ezután kinyújtottuk olyan 2 cm-es vastagságúra, majd én több méretű poharak segítségével kicsi, közepes és nagy darabokat szaggattam, aztán a közepét némelyiknek átlyukasztottam, némelyiknek nem, ízlés szerint. Magasfalú edényben olajat melegítettem, majd közepes lángon, karamell barnára sütöttük őket. Kiszedve egy fél órára papírtörlőn hagytam, hogy lecsöpögjön az olaj.
Díszítés: A díszítéshez különböző magyar édességeket vettem, mint fehércsokoládés és tejcsokoládés Boci csoki, a retronak számító dunakavics, Mogyi sima vajas popcorn és nógrádi sóspálcika. A csokoládékat külön tálkába beletördeltem, majd elővettem 1-1 lábast, amiben vizet melegítettem és ezek felé helyeztem. Fontos, hogy odafigyeljünk erre, mert a csoki könnyen megég. Én egy kis vajat is tettem alá, illetve 1-1 pár ml tejet/tejszínt javaslok hozzáönteni, ettől krémesebb lett nekem. Ha már kellően megolvadt, a fánkokat beleforgatjuk, majd ízlésünk szerint megpakoljuk finomságokkal.
Én a fánkokat teával szervíroztam, így volt alkalmam megkóstolni a MentaTea Shop zöldteáját is.

|| tea : MENTATEASHOP ||
|| porcelánok : ZSOLNAY, HOLLOHÁZI ||
|| csokolédák, édességek : BOCI, DUNA KAVICS, MOGYI POPCORN, NÓGRÁDI ||

0 comments