2017. április 3., hétfő

Vörösboros lecsós csirke tésztával




  Hozzávalóim


350 g Tesco magyar paradicsom
350 g Tesco magyar zöldpaprika
Korona termesztett csiperkegomba
1 fej vöröshagyma
250 g Gyermelyi csavartcső tészta
Aranyfácán sűrített paradicsom
1 gerezd fokhagyma 
500 g Tesco magyar csirkemell
Lucullus oregánó, rozmaring, őrölt bors, só, pirospaprika
Lovassy Merlot édes vörösbor


  Elkészítés

Hús: 500 g csirkemellet szeletekre vágtam, majd olajjal meglocsoltam és pirospaprikát, borsot és sót szórtam mindkét oldalára, majd állni hagytam egy fél órára, hogy magába szívja a fűszeres olajat. Fél óra elteltével olajban átsütöttem a húsokat, majd a gombákat is a hússal együtt. Amikor szépen megsültek, kiszedtem őket egy tálba és nekiláttam a lecsónak.
Lecsó: A hagymát, a paprikát és a paradicsomot felvágtam a paprikát hosszában, a paradicsomot kockára, a hagymát nagy szeletekre. Elsőként a hagymát és a paprikát kevés olajban megdinszteltem, majd megpároltam. Amikor már kicsit megpuhultak, akkor egy kis konzerves sűrített paradicsomot hozzáadtam és tovább pároltam. Kis idő elteltével 1-2 dl vörösbort öntöttem hozzá, aztán beletettem a kockára vágott paradicsomot is. Elég párolás után a már megsütött húsokat és gombákat is beletettem a lecsóba és az egészet lefedtem. 10-15 perc párolás után már kész is. Köretnek csavartcső tésztát készítettem hozzá.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése