Corset Fashion Show - Katti Zoób

péntek, április 07, 2017


 

Április 2-án este 19:00 órára voltam hivatalos a Corset Fashion Show keretén belül Zoób Katti új kollekciójának bemutatójára. Izgatottan helyet foglaltam hatalmas meglepetésemre a VIP szektorban, és alig vártam, hogy elkezdődjön a show, aminek akkor még nem voltam képbe a hátterével, ezért külön öröm volt az első ruhadarabok láttán annak jelentőségére ráeszmélni.
A kollekció inspirációja a kiegyezéskori öltözékek voltak, melyek során a tervezőnő például Gróf Andrássy Gyula és Ferenc József viseletit álmodta meg nemzetközi, kortárs trendnek megfelelőre. Elképesztően szeretem, amikor ilyen módon keveredik a múlt és a jelen, hiszen valamilyen szinten én is ezt teszem, amikor Kossuth Lajos Védegyletének megfelelőjét próbálom megteremteni modern formában, mai korhoz igazítva.

Az öltözékeken láthatóak az akkori kornak a stílusjegyei például zsinórkötések, csillagok és keresztek, ezeken túlmenően is főleg a katonai vonal az, ami a leginkább tetszett, de valamennyi irányvonal egyedi és kiemelkedő volt a maga nemében. Korabeli bélyegek is visszaköszöntek pulóvereken, és felismerhetőek voltak a Sissi által inspirált kifinomult és eleganciát sugalló alkalmi viseletek is. Az anyagok lágysága és előkelőséget sugárzó vibrálása is lehengerlő volt, bámulatos profizmussal elevenedtek meg a régmúlt darabjai modern köntösbe bújtatva. Ami még a legnagyobb pozitívum volt, hogy a hölgyek mellett gyerekek is bemutattak néhány darabot, így hihetetlen cukiáradat lepte el a kifutót, mindenki teljesen elolvadt az édes kis tündérek láttán, ahogy bájosan végiglejtettek a közönség előtt.


Hasonló bejegyzések

0 comments

Subscribe