2017. február 7., kedd

Sült ponty tejszínes répamártással, burgonyapürével




Hozzávalók

1 db sárgarépa, 1 db fehérrépa
1 db vöröshagyma, 1 db szálas zöldhagyma
1 db 
magyar narancs - citrom
pontyfilé
1-2 kg burgonya
1 dl tejszín
1 kis dobozos tejföl
1 szelet szalonna
só, bors, vaj


Elkészítés

A pontyfilét megmostam és 1 órán át vízben hagytam állni, hogy ne legyen olyan pocsolyavíz íze a halnak. Megpucoltam a répát, a fehérrépát és a burgonyákat, majd felvágtam őket a vöröshagymával és a zöldhagymával együtt. A burgonya kivételével egy wokban vajon megpároltam őket, majd leszűrtem a levét. A megpárolt zöldségeket botmixerbe tettem, hozzáadtam a tejszínt és pépesre mixeltem. A leszűrt megmaradt levet egyenletesen ráöntöttem a sütéshez előkészített pontyra, amit megborsoztam és megsóztam előtte. Egy szelet szalonnát ízlésesen bevágdostam és a ponty tetejére tettem, majd előmelegített sütőbe tettem körülbelül 20 perc alatt készre sütöttem. A megsült pontyra egy kevés friss magyar narancsot - citromot - facsartam, hogy még jobb legyen az íze. Köretnek egyszerű burgonyapürét készítettem: a meghámozott krumplit megfőztem, majd vajjal és tejföllel pépesre turmixoltam.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése