Shamo bags workshop

hétfő, május 02, 2016
Életem első workshopján vettem részt, amikor rávettem magamat, hogy ellátogassak a SHAMObags ékszerkészítő eseményére. Bevallom izgultam kicsit, mivel jól ismerem magamat és utoljára a gyöngyfűzéssel általános iskolában próbálkoztam, nem túlzottan nagy sikerrel elkönyvelve. Azonban láthatjátok egészen értelmes darabot sikerült összefabrikálnom - persze hazudnék, ha azt állítanám, hogy saját magamtól és segítségkérés nélkül-. Lényeg a lényeg, itt olvashatjátok első - és nem utolsó - élménybeszámolómat a workshopról képekkel és leírásokkal szemléltetve, hogy ha kedvet kaptok, akkor a legközelebbi workshopra ti is bátran jelentkezzetek. Az ékszerkészítő foglalkozás egyébként 5000,- Ft volt, amit nagyon barátságos árnak tartok, hiszen ezért az árért nemcsak egy nyakláncot, karkötőt, vagy akármit készíthettél, hanem maga az, hogy a tervezővel több órán keresztül inspirálódhattál egy lenyűgöző - és számomra megfizethetetlen - élmény marad.


Az első teendőm, ami szerintem mind közül a legnehezebb, hogy ki kell találnod fejben, mit is szeretnél készíteni. Legalább 15 percembe telt, míg egyáltalán azt kiötlöttem, hogy királykék és narancs színű legyen, mert úgy határoztam, olyan ékszert készítek, amit a következő outfit fotózáson fel tudok venni - spoiler -. Ezért döntöttem emellett a két élénk szín használata mellett, de ez még nem volt elég, hiszen kicsi, közepes és nagyméretű gyöngyöcskék is a rendelkezésünkre álltak, a lehetőségek tárháza kis híján a végtelenhez konvergált - de végül sikerült kialakítanom a tökéletes koncepciót -. Kaptunk pár tippet is Nusitól, a tervezőtől, hogy például gondolkozhatunk szerencseszámban, belerejthetjük valahova, ezzel is személyesebbé téve az ékszert - ez tetszett, mert amúgyis szeretem a rejtett üzeneteket, úgyhogy ahol csak lehetett 6 vagy 3 db gyöngyöt használtam -. Amiben biztos voltam, hogy kis édes csengettyűket is szeretnék dísznek, mert ez a japán blingekre emlékeztet, meg a hangjuk is olyan aranyos. 


Miután nagy nehezen a fejedben kavargó millió és egy variáció közül kiválasztottad azt az EGYET, amit megalkothatsz, először azt kell eldöntened, hogy az ékszered végétől vagy közepétől szeretnéd elkezdeni a felfűzést. - Én a végéről kezdtem, ezért a továbbiakban arról tudok majd beszámolni, hogy amennyiben a végétől kezded mi történik. Ha úgy teszel, ahogyan én, akkor elsőként egy csomózárót kell felfűznöd majd kötnöd egy csomót a végére - ahogyan a fenti képeken látszik. Ezután elkezded szépen fűzni a kis gyöngyöcskéket egymás után, gondosan ügyelve, hogy milyen hosszúra szeretnéd a karkötőt, nyakláncot, mert nem vicces érzés utána szétbontani az egészet - :D -. 

Ha végigfűztük kiemelt tekintettel a hosszúságra, akkor a másik végére is teszünk egy csomózárót és tű segítségével a csomót a legeslegvégébe csomózzuk, majd a végét levágjuk és gyújtó segítségével elégetjük, utána pedig fogóval rázárjuk. A záraknak a végén lévő részébe tudjuk a kapcsok karikáit beletenni, majd azt is zárni, hogy nehogy szétessenek - rettentő értelmetlennek tűnik, de nem az! -. Amikor mindezzel is megvagyunk, akkor jön a számomra legkivitelezhetetlenebbnek tűnő rojt elkészítése. Én kék fonalat választottam, mert több kék színű lábbelim is van és ezt elegendő indoknak is véltem. Na azt, hogy hogyan készítettem a fonalból rojtot két okból kifolyólag nem írom le nektek: 1. Egészen biztos vagyok benne, hogy nem tudom nektek leírni, megfogalmazni, úgy, hogy épelméjűnek tűnjek továbbra is a szemetekben; és 2. maradjon egy kis titok a workshopból, hogy legközelebb ti is kipróbáljátok!  

Az elkészült rojtot ezután felkötjük az ékszerre a kiválasztott helyre, majd tű segítségével elrejtjük a nem kívánatos elemeket - erről sem tudok többet írni, mert Nusi csinálta meg ezt a részt nekem, hiába, jeleztem az elején a workshopnak is, hogy béna vagyok :D -. Ezután pedig örülünk a kész mesterműnek! Csak apró érdekességképpen írom nektek, hogy amikor ékszert készítettek a színeknek is fontos jelentőségeik vannak. Tehát előtte nézzetek utána milyen szín, milyen jelentéssel bír, ha hisztek a spiritualitásban. Én a kék és narancssárga színeket használtam, melyek a következőket jelentik:

Narancssárga
Átmeneti szín a piros és a sárga között; a szellem és a libidó egyensúlyát jelképezi. | Kínában és Japánban a szeretet és a boldogság színe. | A buddhista szerzetesek ruhájának színeként a láng, a megvilágosodás fénye, az isteni szeretet kinyilatkoztatása. | A zsidó hagyományban a ragyogás és a pompa színe

Kék
Az égbolt, a tenger színe, a megfoghatatlanság, a végtelenség, a transzcendencia szimbóluma. | Az intellektus, az elmélkedés, a megnyugvás kifejezője, amely a képzelet és a szürrealitás világához is kapcsolódhat. | A világi uralkodók színeként hatalmuk égi eredetére utal. | Míg a nappali ég vakító kékje maszkulin jelentésű, addig az éjszaka sötétkékje a feminin principiumra utal.

Hasonló bejegyzések

0 comments

Subscribe