Corvinus Fashion Show

szerda, április 20, 2016A Corvinus Hallgatói Napjainak keretei között ismét megrendezésre került a CORVINUS FASHION SHOW, ahol Corvinus Hallgatók mutatják be magyar tervezők ruhadarabjait. Idén 7 hazai designer kollekcióiját nézhettem meg első sorból. A bemutatók után a backstage-ben csodálatos érzés volt, hogy a tervezők rögtön kikérték a véleményemet a kollekciójukról.

Képekért köszönet ADAMARTINEK PHOTOGRAPHY-nak!|| DEEZ & ZEMSE ||


Elsőként a DEEZ ruhakollekcióját láthatta a nagyérdemű, kiegészítve Zentai Emese - Zemse - ékszereivel. Csodálatos összhang volt a ruhák és ékszerek között, így mindenképp szerencsés párosításnak találtam a 2 kollekció effajta kollaborálását. A DEEZ kötött ruháinak inspirációja a nagyvárosi nő képe volt, ezért is láthatjuk a különleges eljárással készült ruhákon, topokon a felhőkarcolókkal tűzdelt éjszakai városi látképet. Egyszerű szabásvonalainak köszönhetően bármilyen alkatú hölgy megtalálhatja a hozzá illő darabot. A Zemse ékszerek mindig is a letisztult, minimalista stílusuk miatt tetszettek nekem, egy átlagos öltözéket is remekül feldobnak, ez alkalommal pedig olyan különlegességekkel kápráztatott el Emese, mint az első képen látható térdékszer, ami szerintem fenomenális ötlet volt!

 

|| FIBULA ||


A Fibula 2016-os tavasz-nyári kollekcióját a forró marokkói nyár ihlette, ezért is találhatjuk meg benne a narancs, citrom és ezek különböző árnyalatait. Fazonjai szabadok és lengék, olyan finoman követve a test vonalát, hogy még szinte észre sem veszi az ember a viselését - tapasztalat. Az élénk naplementét idéző árnyalatok mellett a homok semleges színét használták még a tervezők, azok számára, akik a naturalista, minimalista irányvonalakat kedvelik jobban. Anyagokban a natúr lenvászont és pamutot használtak, ami nem csupán a kényelem, hanem a használhatóság szempontjából is remek választás.


|| THE NAAN DESIGN ||A The Naan design meglepetés volt számomra, hiszen a márka alapvetően az ékszerekre épít, ám most egy ruhakollekciót is készített az idei őszi/téli időszakra. A kollekció francia elnevezést a „Le toucher de luxe”-t kapta, ami annyit tesz: a luxus érintése. Az ékszerek a Plume, azaz tollpihe kollekció darabjai, ám most a fülbevalók és nyakláncok karkötőkkel és övekkel egészültek ki, színekben pedig a piros, kék és arany dominált. A kollekció ruhadarabjai egyszerűbb fazonúak és semleges színűek – fekete, fehér -. 


|| OPENUP ||


Az OpenUp időről időre lenyűgöz ruhakreációival, ez most is így történt. Az este folyamán az ő bemutatójuk esetében valamennyi ruha tetszett, bármelyiket felvenném bármikor. A 3 csodás tervezőleányzó kollekcióját ez alkalommal is a víz és a tengerek világa inspirálta és most sem hagyta őket cserben, hiszen fantasztikus lett. Remekül érzékelhető a víz hullámzása, a különböző tengeri állatok imitálta áramvonalas alakzatok. A ruhákon található apró mintázatok a halrajok dinamikus mozgását mutatja be nekünk, amivel felhívják a figyelmünket a tengerek túlhalászására! A kollekció ruhadarabjainál a világos pasztell árnyalatokat használtak, a lenge, lágy fazonok pedig előidézték a nyári hangulatot. 
A Popo idei tavasz/nyári kollekciójának inspirációja az utazás, stoppolás és a városi kultúra volt, ami a mintákon és a fazonokon köszönt vissza, hiszen térképes printek, különböző patchekkel ellátott hátizsákok, laza, sportos fazonok jellemezték a kollekció ruha és kiegészítő darabjait. A színpalettában olyan nyárias vidám színeket találhatunk, mint a citromsárga, narancssárga vagy a világoskék. A leggyakoribb fazon a crop-top és a forró naci volt, amit néhol bevallom kicsit túl rövidnek is találtam, de persze ez csak személyes véleményem, én ilyen maradi vagyok ebből a szempontból. Ellenben nagyon ötletesnek találtam a Budapest térképének printjével ellátott darabokat, legyen szó kabátkáról, vagy táskáról. 
A Corvinus Fashion Show utolsó bemutatója a Zagabo volt. Az új PHUE elnevezést viselő kollekcióban a fehér, zöld és a mustár színekben pompázó lezser fazonokat találunk. Az én személyes kedvencem a barna ballonkabát volt zöld kiegészítéssel. Továbbá bemutatkozott az első kiegészítő övkollekciója a márkának, a STRAPPS, ami több színben és méretben is megtalálható.Hasonló bejegyzések

0 comments

Subscribe