Modularity Fashion Show

kedd, október 13, 2015


A Design hét több divatbemutatót is tartogatott a számomra. Az egyik ilyen a Modularity Fashion Show volt, ahol Cakó Kinga (CAKO), Kármán Orsolya (KARMAN), Merő Péter (MERO) és Németh Edina (Edinas paper installations) munkáit láthatta a nagyérdemű. A tervezők együttműködése idén a Design hét díszvendége, Spanyolország csempéi ihlette moduláris hatás körül forgott, ami a különböző síkbeli és egyéb vizuális elemeken, mintákon látszódott. Személyes élményekkel gazdagítva a beszámolómat, a Glamour Stylist versenyéről rohantam egyenest az AnKertbe, a rendezvény helyszínére, ahol kígyózó tömeg állt már a bejárat előtt, hogy bejuthassanak. Helyfoglalásom után nem sokkal már el is kezdődött, Cakó Kinga és Kármán Orsolya közös bemutatójával, Vágó Réka egyes darabjaival. A kollekciót a hordható, nőies fazonok mellett a kényelmes, lezser viselet is jellemezte. A színvilág hűen tükrözte az őszies trendeket, hiszen a burgundi és a kékesszürke árnyalata is visszaköszönt a különböző darabokon. A ruháknál oldalt alul kis felvágás és geometrikus elemek is megjelentek. Kármán Orsi ékszerei ismét természet ihlette darabok voltak, amik most is remekül passzoltak Kinga kollekciójához. Azt meg kell jegyeznem, hogy a RekaVago cipők odaillőségét néhol nem értettem, mert volt olyan ruha, amihez tökéletesen illett mint színben, mint stílusban, viszont több olyan is volt, ahol se színben, se a ruha fazonjához nem volt illeszthető. 

A közös kollekció második felvonásában jobban érzékelhető volt a spanyol csempe hatása. Ezt térbeli elemekkel, mintákkal és a ruhák érdekes kivágásaival érték el. Színekben szintén az őszi trend volt az uralkodó, viszont hatványozottan többször jelentek meg a világosabb árnyalatok illetve a fehér. A személyes kedvencem az alább látható ruha, ami egy spanyol csempe mintázatú vidám darabból és egy lyukacsos kivágott szoknyarészből állt. 

Merő Péter (MERO) és Németh Edina (Edinas paper installations) ezúttal igencsak remek kollekcióval lepte meg a közönséget. Az abszolút előkelőség és elegancia páratlan formáját láthattam a kifutón. Számos érdekes megoldást és kivitelezést fedeztem fel, például a rojtok és a zsinórok használata. Azonban ami engem a leginkább megfogott, az a méhkaptár hatszög alakú sejtjeire emlékeztető mintázat volt a különböző ruhadarabokon, valamint a fejdíszeken. A blúzok nem tartoznak a kedvenceim közé, mégis remek ötletnek tartom, hogy hol nyakon hol pedig deréktájékon egy-egy masnival feldobták. Hasonló bejegyzések

0 comments

Subscribe