Mercedes Benz Fashion Week Central Europe - Part 2

péntek, október 23, 2015A második napra már sokkal rutinosabb lettem, ami a lábbeli kiválasztását illeti, így egy egyszerű fekete bélelt puha csizmát viseltem, hogy a fájdalmam tompítsa. (A fenti képen egyébként a Komod tervezőivel pózolok a bemutatójuk után, miközben egy általuk készített ruha van rajtam, amit imáááádtam! A pántjai fényvisszaverő anyagból készültek!) Természetesen a fájdalom és a fáradtság sem tudta kedvemet szegni, így teljes erőbedobással indultam neki a bemutatóknak. Ezen a napon is csodálatos magyar kollekciókat nézhettem végig többségüket az első sorból! Csodás élmény volt és egyben megtiszteltetés. 


KELE CLOTHING
fotók: Design Terminál
A Kele bemutatója első látásra is mély és intenzív impulzust váltott ki belőlem. Egy igazi színbomba volt. Időutazás a retro időkbe, amikor a szandál-zokni divatosnak számított. Szinte a fülemben csengett a legalább háromezerhatszázhuszonnégy fashion magazin, ahol megannyi cikk szólt arról, hogy mekkora divatbaki a szandálhoz zoknit húzni, és most egy teljes kollekción keresztül gyönyörködtem bennük. Nekem nagyon tetszett, bár neminden kombinációt venném fel, mégis bájosan szépnek gondoltam. A piros, a kék és a mustár volt a kollekció uralkodó színei, ami vidámságot és fiatalságot sugallt. A Kele a sportos lazaságot hívták életre a kollekciójukkal, amik nem csupán trendik és kényelmesek, hanem hordható kategóriába is tartoznak. Az én határozott kedvenceim a pulóverek voltak, főleg amelyeken a piros rózsaminta volt megtalálható, hiszen imádom a piros rózsát. (Ez gyermekkoromra vezethető vissza a Sailor Moon kedvenc mesémben piros rózsa ledobásával jelent meg mindig a hős jóképű herceg)  YOUNG TALENTS: KOMOD
fotók: Design Terminál
A fiatal tervezők közül a Komod lányok bemutatóját vártam legjobban. Egyszerűen annyira tündériek, hogy a kezeik közül kikerült ruhák is hozzájuk hasonlóan elbűvölőek. Ezt sikerült itt is bebizonyítaniuk, hiszen valami mesés kollekciót láthattam tőlük. Pasztell, világos árnyalatok uralták a színpalettát és igazán figyelemfelkeltőek voltak a különböző rojtos elemek, amik hol szoknyán, hol felsőrészen vagy éppen a táskákon jelentek meg. A kényelem és a letisztultság tökéletes harmóniáját teremtették meg a lányok, azzal a plusz adalékkal, hogy a fazonok nem egyhangúak, unalmasak, valamennyinél van valami csavar. Egyszerűen imádtam! 
Ui.: muszáj megemlítem a vagány cipőket is, mert nem bíromegállni! A cipőket ugyanis a Dorko biztosította a lányok számára! Tökéletes párosítás szerintem!


YOUNG TALENTS: NORA SARMAN
fotók: Design Terminál
Ha tünde hercegnő lennék, egészen biztos vagyok benne, hogy csak és kizárólag Nóra ruháit viselném. Káprázatosan meseszép, amiket képes megálmodni. Akármelyik tündér megirigyelheti ezeket a gyönyörű ruhakölteményeket. Én most csak a kedvenceimet hoztam el nektek a montázsban, de piros, csipkés, fűzős, rövid és hosszú darab is volt a kollekcióban, de a fenti 4 ruhába annyira beleszerettem, hogy nem tudtamit tenni ellene. Az előkelő, tisztaságot és ártatlanságot sugárzó kollekciót az ember nemcsak megjegyezte, hanem tátott szájjal tud rá visszagondolni a képeket tekintve is.    


KATA SZEGEDI

fotók: Design Terminál
Az egyik legjobban várt bemutató volt ezen a napon Szegedi Kata tavasz-nyári kollekciója. Kata bemutatóira olyan magabiztossággal ülök be mindig, hiszen tudom, hogy nem fog csalódást okozni. Valóban, ez most is így történt.  Színes minták, merész szabások, rojtok és csillogó flitterelemek. A kollekciótól az ember álla is leesett. A balansz az extrém és a hordható darabok között nagyon tetszett, mindamellett, hogy voltak olyan extravagáns elemek, amelyeket egy hétköznapi viselethez nem tudnék társítani.  


NAPSVGAR


fotók: Design Terminál
Napsugar bemutatója figyelemfelkeltően indult, így valószínűleg mindenkinek beleégett az emlékezetébe. Hangos motorzaj, ahogyan a motor felpörög, számomra nincs ettől gyönyörűbb hang, hiszen édesapám is motorozik és én is nagy vágyat érzek e szenvedély iránt. Képzeljétek el, ahogyan a kifutóra motorolajtól piszkosan, bukósisakkal fejében megérkezik a modell, majd kezébe veszi a sisakot, majd leül a neki kialakított helyre. Egyszerűen fantasztikus volt ennek szemtanúja lenni! Remek, vagány koncepció, különleges kivitelezés. Valamennyi kifutómodell arca bepiszkolt volt, a motorozás hangulatát érzékeltetve. A bőrszereléseket és fekete darabokat itt-ott megtörte 1-1 vidámintás szoknya vagy pasztell felsőrész. Soha eddigi pályafutásom alatt nem gondoltam volna, hogy a High way to hell számra ilyen remek bemutatót fogok látni. A necc anyagokból készült felsők is teljesen megbolondítottak, a csíkokról már nem is beszélve. A tökéletes egyensúly a rock'n'roll és a pasztell világa között megteremtetett a kollekcióban. Ez a bemutató volt talán az egyik legkiemelkedőbb és legegyedibb. Élvezetes volt!

Hasonló bejegyzések

0 comments

Subscribe