Digital Divas Élménybeszámoló

szerda, október 28, 2015

SI.MON.SI : dress ||
SOADYART : bracelets ||
UNGER ADRIENN : photos ||

Jó ideje vártam már a Digital Divas idei rendezvényét, amelyen tavaly is részt vettem és igazán hasznos információkkal gazdagodtam, akkoriban még a blogindítással kapcsolatosan. Idén már tapasztaltabb bloggerként vágtam neki az eseménynek, amelyre elkísért fotósom, Unger Adrienn és a beauty blogger barátnőm Adél a Zomilla's Beauty and Style bloggerinája. Majdhogynem elsők között érkeztünk a helyszínre, bár nem sok időnk volt a feltérképezésre, mert nagyon irritált, hogy a csizmámhoz zoknit vettem fel, ezért első utam a mosdó irányába vezetett, hogy leoperáljam magamról. Miután ez megtörtént, visszatértünk a hallba, ahol fotózkodtunk a falnál illetve a Cosmo feliratánál, ettem pár pogácsát és megkóstoltam 1-2 üdítőt, majd a teremben elfoglaltuk helyeinket a második sorban. Nem akartam pimaszul első sorban ülni, amit később kissé meg is bántam, mert olyanok ültek be elém, akiktől vajmi keveset láttam. De ettől függetlenül azért sikerült hallanom, sőt nagyrészt látnom is. 

Nem szeretnék minden előadásról nektek beszámolni, nem önzőségből, hanem szimplán, mert nem mindegyik volt érdekes a számomra, vagy nem volt releváns a bloggal kapcsolatban. Azokról ejtek szót, amelyek nemcsak érdekesek és relevánsak, hanem meghatározóak is voltak. A műsorvezető Lilu volt ismét, majd kezdetét vette a nap és megnyitották az előadássorozatot Sabján Johannával, a Cosmopolitan főszerkesztőjével. 


Az első számomra lebilincselő előadást Parádi Gabriella tartotta, aki a Pumpkin Paradise divatbloggere. A témája egy sokakat érintő kérdés volt, hiszen az előadása arról szólt, mennyiből lehet egy blogot elindítani. Kifejezetten pozitív volt, hogy bátorította a kezdőket is, hogy nem szükséges óriási anyagi befektetés ahhoz, hogy valaki elindítson egy blogot, hiszen számos ingyenes lehetőség áll rendelkezésre, ingyenes templatekkel. A következő egy kerekasztalbeszélgetés volt Travellina, az Édesem és az Egy nap a városban bloggereivel, ami kis visszatetszést keltett bennem. Ez abból származott, hogy a központi témája a beszélgetésnek a pénz körül forgott. Olyan számok röppentek fel, mint hogy 200.000 Ft-os fényképezőgép vásárlása elengedhetetlen egy bloghoz, illetve hogy egy logo terveztetése is, ami körülbelül 90.000 Ft. Nyilván, amikor a blog már elér egy szintet, akkor célszerű a fejlődés érdekében anyagiakat áldozni rá, ez az én esetemben is így van, de az, hogy eleve valaki több százezres kiadásokkal kezdjen, azt nem gondolom reálisnak.Az ebédszünetet úgy vártam, mint a messiást és nem is csalódtam az ételek választékában és ízvilágában. Spenótos lasagna-t ettem majonézes és tojásos salátával. Egyedüli negatívum az volt, hogy csak álló helyek álltak rendelkezésre az étkezéshez, ráadásul úgy gondolta némely ember, hogy teljesen elfogadott és normális, ha leáll trécselni az asztal mellett étel nélkül, miközben valaki nem tud hol enni. Ez kissé frusztrált, de végül sikerült asztalt találnunk és elfogyasztanunk jókedvűen az ételt. A desszertnek is hagytam helyet és olyan terülj terülj asztalkám volt, hogy a nagy választékban valamennyit megkóstoltam, nehogy bármilyen kulináris élményről lemaradjak.Ebédidő végeztével visszaültünk helyeinkre, majd elkezdődött a második előadáskör. Itt igazából a nekem legérdekesebb szintén egy kerekasztalbeszélgetés volt, ahol Bartos Anita beautyblogger, a Krémmánia, Festy és Urban:eve vendégeskedtek. Ez a beszélgetés szintén nem volt túl pozitív hangulatú véleményem szerint, ismét az anyagiak körül forgott a téma. Az egyik legmegosztóbb kérdés, amit Lilu intézett a bloggerek irányába, hogy mi a különbség a profi és a hobbi bloggerek között. Itt fogalomzavart is éreztem, viszont a válaszolok elég lehangolóak, sőt sokkolóak voltak. Ugyanis a legtöbb válasz szerint az profi blogger, aki ebből él meg. Nos ezzel határozottan nem értek egyet, a profizmusnak és a pénznek nincs összefüggése, hiszen miért lenne attól profi valaki, mert pénzt kap és mitől lenne amatőr valaki, mert ő nem. Szerintem a bloggerségnek nem a haszonszerzés kellene, hogy a célja legyen. A beszélgetés befejezése után kihagytunk pár előadást, hogy körbejárjuk a különböző standokat, hogy végrehajtsuk az élelmiszer-utánpótlást és persze, hogy nyugodt körülmények között beszélgethessünk, fotózzunk.

Visszaülve a második sorba már csak az eredményhirdetést vártam, hogy idén kiket tartanak a legjobbaknak. Mondanám, hogy meglepetés volt, de akkor nem mondanék igazat, körülbelül azok vehették át díjaikat akikre gondoltam. Gratulálok nekik és minden további jelöltnek is!Hasonló bejegyzések

4 comments

 1. Annyira szeretem amilyen kis finoman és törékenyen fogalmazol, még akkor is ha fel vagy háborodva valamin. Ez egy csodás képesség, ami nekem sohasem lesz.
  Köszönöm a beszámolót :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm Ildie!
   Alapvetően szerintem ez abból adódik, hogy mindig próbálom a dolgok pozitív oldalát nézni, és még a rosszat se annyira rossznak lefesteni :D

   Törlés
 2. Abszolút egyetértek veled, ami az anyagiakról szóló előadásokat illeti. Szerintem sem attól lesz valaki jó blogger, mert több száz ezres fényképezőkkel villog, vagy mert van 3 milliója elindítani egy vállalkozást :D Nyilván a fejlődés megköveteli az egyre minőségibb tartalmat, ehhez pedig a képanyag is hozzátartozik, de nem ez a blog indításának a feltétele, ahogyan ők beállították... :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Így van, ha ezeken múlt volna a blogom elindítása szerintem még most se lenne belőle semmi :D De örülök, mert hálistennek még sokan osztják ezt a véleményt!

   Törlés

Subscribe