Blog, blogging and Mimi #2

csütörtök, július 09, 2015


Miért kezdtem el blogolni és mi a célom vele?
Körülbelül 14 éves korom óta szerkesztek különböző blogokat, végzek képmanipulációt és készítek montázsokat. Az, hogy a divattal foglalkozzak gyerekkori vágyam, divattervező szerettem volna lenni, éppen ezért rajzszakkörre jártam, rajzversenyeken vettem részt. A divat azért is érdekelt talán, mert sok hátrányt tapasztaltam abból kifolyólag, hogy nem volt rá lehetőség, hogy trendin öltözzek. A gyerekek sokszor kigúnyolják a másikat, ha nem olyanok, mint ők, nem a menő cuccokban járnak. Hát, velem is valami ilyesmi volt. Aztán az Élet kínált egy lehetőséget, így kint élhettem Olaszországban, ahol a divat az emberek hétköznapja. Ott tapasztaltam azt a fajta divat-ideológiát, melynek alapja a nemzeti összetartozás és a hazai termékek szeretete, lojalitása. Amikor hazaköltöztem, ez a szemlélet annyira rányomta a bélyegét a gondolkodásmódomra, hogy azon morfondíroztam, miért ne lehetne ez így itthon is. 

A legnagyobb inspiráció számomra Kossuth Lajos Védegylete volt, melyet 1844. október 6-án alapított. (kis érdekesség: 1+8+4+4+1+0+6=24; 2+4=6) A Védegyletben kijelentették, hogy HAT éven keresztül csak magyar termékeket vásárolnak! Ezt azért is tartom érdekesnek és fontosnak leírni, hogy lássátok milyen sorsbeli sajátosságok alakították a blogot. Ugyanis a 6-os szám a blog szimbólumszáma, - amely a hamarosan érkező logóban is szerepelni fog - ami számmisztikából eredően az én számom, a születési dátumom számait összeadva ugyanis 6-ot kapunk. A sors furcsa fintora, de nem ez az egyetlen érdekes egybeesés, ami a blog alapját képezi.

A következő, amit fontosnak tartottam a megjegyezhetőség. Kellett egy olyan állatmotívum, ami engem, a céljaimat és tanulságot is tartalmazza. Ez hosszas kutatás és gondolkozás után - valamint a sors segítségével - a páva lett. A miértre igen egyszerű a válasz. Először is olyan állatokat vettem számításba, amelyek kötődnek a magyar mitológiához, a magyar nép történetéhez, így első körben a ló, a szarvas, a páva és a galamb is felmerült ötletként. Ezután a szimbolikájukat néztem meg, illetve a történelmi háttereiket. Amikor a pávához értem a szimbolikája nyomán olvastam, hogy az ókori Rómában a papnők és császárnők szimbólumállata volt. Ez volt az a pont, ahol tudtam, megtaláltam, mert a számomra két legfontosabb ember nevét rejti. A véletlen egybeesésnek sorsszerű jeleként fogtam ezt fel, kérdés nem merült ezután fel bennem, hogy ne a pávát válasszam. 

#hunfashion
Amikor megfogalmazódott bennem, hogy szeretném, ha az oldal a hazai tervezőkre specializálódna, akkor gondolkoztam egy menücímen, ami nemzetközileg is megállja a helyét, rövid, megjegyezhető és hosszútávon is alkalmazható. A hunfashion, a hungarian fashion rövidített verziója lett a befutó, hiszen ez minden téren megállja a helyét. Hasonló bejegyzések

0 comments

Subscribe