the last weekly report #1

vasárnap, június 14, 2015

2 0 1 5 .   J Ú N I U S   1 1 .
Z O E   P H O B I C   -   T Á S K A V Á S Á R


Ellátogattam az Open Showroom-ba, ahol Zoe Phobic márka tartott engedményes vásárt. Régóta kíváncsi voltam Ágira, a tervezőre és most végre sikerült vele személyesen is beszélnem. Egy nagyon tündéri, törékeny testalkató leányzó és rendkívül mosolygós! A táskákat is sikerült szemügyre vennem, többféle anyagú és fazonú darabból lehetett válogatni, az én személyes kedvencem a púder színű pikkelyhez hasonlító díszítésű táska volt. A hátitáskák az idei nyár trendi kellékei és ez a narancssárga szemet gyönyörködtető. Éppen az jutott eszembe, hogy mekkora menő lettem volna általános iskolában, annak idején - az őskorban -, ha ilyen vagány táskából öltöztem volna testnevelés óra előtt. De ez nem így történt - elmorzsolok 2 könnycseppet.
2 0 1 5 .   J Ú N I U S   1 1 .
B A L A T O N   E X P R E S S 


Az este folyamán ellátogattam a Mono Art & Design épületébe, ahol a Balaton Express kiállítás zajlott. A dinnye stílusban megfestett fa alkotástól lementem hídba. Képzeletben már a parton is éreztemagam egy lédús dinnye társaságában. A másik nagy kedvencem a strandlabda és az elgondolkodtató "nyúlemberkékkéktestteléstejóégmiez" szobor volt. az állatok iránti szeretetemet tükrözi, hogy a plafonról lelógó harcsát és egyéb halakat isteni design ötletnek tartom, víz alatti balatoni sellőnek éreztemagam, legalább egy kis időre.
2 0 1 5 .   J Ú N I U S   1 2 . 
Z I G I   &   E V E   3 R D   B I R T H D A Y 


A héten alkalmam nyílt 2 márka kollaborációját megtekinteni. Ez nemás, mint a Zigi és az Eve, azaz Oláh Zsigmond ruhái és Reményi Éva ékszerei. A két márka showroomja két különböző helyszínen van, így elsőként a Zigibe indultam az Andrássy útra. Zsigmond készségesen fogadott, majd beinvitálva körbejártam a hatalmas helyet, amelynek egyik sarkában álltak a csodás ruhák. Egy pohár jeges víz mellett kérdeztem közös munkájukról Évivel, amely már 2 és fél éve tart. A beszélgetés után, rohantam is, hisz a város túlsó felében található meg Éva showroomja. Bubu, a kis havanese kutyuskája jelzett is neki rögtön. Vonakodva ugyan, de Bubu végül beengedett az ékszerparadicsomba, nagy örömre, így limonádéval a kis kezemben leültünk Évivel is társalogni. Bubu közben azért megbarátkozott jelenlétemmel, így zavartalanul beszélgethettünk. 
2 0 1 5 .   J Ú N I U S   1 3 . 
P E T I T   P O P   U P 


Ragyogó napsütés, 30 fok, mindenki a strandon. Én viszont útra keltem, mert vásárok, pop-upok tömege volt szombaton. Első állomásom a Pozsonyi úton a Petit Pop Up volt, ahol három designer, Bigyó művek, Piirii és KondaBrigi alkotásai voltak láthatók. Azért azt elmesélem, hogy mennyire fitt és üde voltam, hogy pár órás alvás után, annak ellenére, hogy Gerdát már jópár vásáron láttam, ékszereit ezen kívül a WonderLAB-ben is, nemhogy nem ismertemeg, de nem is őt azonosítottam be az ékszerek készítőjének. Miután helyre tettük a fejemben, hogy ki kit és mit csinál, szemügyre vettem a ruhákat is, - visszagondolva, nem is tudom, hol járhatott az eszem, hiszen Piri éppen az egyik ruhát próbáló vásárlóval volt, miközben Gerdával beszélgettem. Hiába... fáradt embernek nincs logikája ^.^ 
 2 0 1 5 .   J Ú N I U S   1 3 .
M O M E   T E X T I L   T A N S Z É K   K I Á L L Í T Á S 


A Széll Kálmán térről bandukoltam a Ponton Galériába, ahol a MOME Textil tanszék diplomamunkáinak kiállítása volt. Amellett, hogy iszonyú különleges és inspiráló darabokat láttam, pozitív volt, hogy kellemes hűvös levegő áramolt a teremben. Így pedig igazán élvezetes volt a kisvideókat, portfóliókat is megtekinteni, sőt még selfieztem is { instagra}. A személyes kedvencem a képen is látható nyitott szájakat ábrázoló felső. Elképzeltem, ahogy hazafelé jövet ilyenben jönnék. Biztosan elmebetegnek néznének. De Németh Zsófia Iron made'n kollekciója {alsó sor közepe} volt a legtetszetősebb, mely abszolút hordható darabokat is tartalmazott. Ezen kívül Németh Ninetta és Rajnai Rebeka alkotásait is kiemelkedőnek találtam! Igazából, annyi érdekes és hihetetlen kivitelezésű dolog volt a kiállításon, hogy nem is tudnék annyi képet mutatni nektek! 

2 0 1 5 .   J Ú N I U S   1 3 . 
D I P   D E S I G N   P A S S A G E 


A vásárokat azért kedvelem, mert kötetlen beszélgetésekbe tudsz kezdeni vadidegen emberekkel, ráadásul mindezt úgy, hogy nem is neked kell megtenned az első lépést. Számos tervezőt és készítőt ismertemeg itt, ezért egyetlen alkalmat sem hagyok ki. Összefutottam Ágival, aki a Zenzero ékszereket készíti, majd beszélgetés után körbejártam a terepet, újdonságok után kutatva. Sok már általam is ismert márka mellett, hébe-hóba vélek újakat is felfedezni, de most olyanokat is megkerestem, akiknek alkotásaival régóta szemezek. Az egyik ilyen általam fellelt márka volt az Art-ékszer, amely gyurmából készült elképesztő kiegészítőkből áll. 2 0 1 5 .   J Ú N I U S   1 3 .
A N N A   D A U B N E R   É S   A N N A   A M É L I E   P O P - U  P   S T O R E 


A szombati napom utolsó állomása volt a két Anna pop-upja az Akácfa utcában. A romkert stílusú helyszín sarkában kialakított Pop-Up ötlete nagyon tetszett. Oláh Anna mesélt újdonságáról, a papucsairól, amelyeket egyedileg lehet nála megrendelni, emellett azzal a jó hírrel is megörvendeztetett, hogy a lakásom szomszéd utcájába fognak költözni hamarosan. Juhúú, már alig várom!!! 


Hasonló bejegyzések

0 comments

Subscribe