SEE MORE FASHION EXHIBITION / NAWEN

kedd, május 26, 2015

Az előző héten egy kiállítás megnyitójára voltam hivatalos, ahol tíz magyar tervezőt kértek fel, hogy készítsenek a vakság, a gyengénlátás és a Braille-írás inspirálta ékszert vagy táskát. Igazán érdekesnek találtam a témát, éppen ezért biztatni szeretnélek benneteket, hogy látogassatok el ti is a Corner Design Store-ba és saját szemetekkel is tekintsétek meg a kiállítás remekműveit. Azért is volt  különleges a rendezvény, mert társadalmi problémára hívja fel a figyelmet, hiszen kevesen gondolnák, hogy a látássérültek legalább annyira fogékonyak lehetnek a divatra, mint ahogyan egészséges társaik. Gyerekkorom óta érdekel a Braille írás, valamint a jelbeszéd. Úgy gondolom, jó volna, ha széles körben lehetne ezt a két kommunikációs lehetőséget tanulni, elsajátítani. 

Első sor: Karman Jewelry, Beango, Nemesi Anna, ENIHORN
Második sor: Rienne Creations
Harmadik sor: KOMOD
Negyedik sor: Heizer Noémi, Judit Takács, Tapolcai Zsuzsa, Abonyi Alma

GIMESI ANDRÁS GIME: photos ||

3 alkotást emelnék ki, melyek során elérzékenyültem én magam is:
Horn Enikő - ENIHORN - táskája, melynek fekete-fehér színvilága engem a régi időkre emlékeztetett, mikor nem a színestévék világában éltek az emberek. A Braille írás mely rajta olvasható egyetlen kifejező szót jelent: "szeretet". Enikő tökéletesen jól megmagyarázza, miért készítette a táskáját olyanra, amilyen. A fekete-fehér kontraszttal a látók és a nem látók világa közti eltérést szimbolizálja, emellett táskáját úgy alakította, hogy tapintsa vagy lássa bárki, beleszeressen. Úgy gondolom, ez sikerült.
A második kedvencem Gabi és Zsófi háti táskája lett - KOMOD -. Imádom a fényvisszaverős megoldásaikat, ruháikon is többször megjelenik. A kiállításra készített táskájuk mondanivalója az, ami miatt mindenképp szerettem volna őket megemlíteni. A táskán látható írás azt jelenti: HŐS. Ezzel szeretnék közvetíteni, hogy mindenkiből lehet hős, legyen látássérült, vagy egészséges, kicsi vagy nagy. 
Nemesi Anna karkötője lett a dobogós még a számomra. Egyrészről mert az ékszereket nagyon kedvelem, másrészről a Kis Herceg gyerekkorom első könyve volt, melyet önállóan elolvastam. (Na jó, a Micimackó után.) A karkötőn ugyanis azt lehet "olvasni" - vagy inkább kitapintani -, hogy "Jól, csak a szívével lát az ember". Szívbemarkolóan igaz!

Hasonló bejegyzések

0 comments

Subscribe