EVELIN FINK ATELIER

szombat, május 16, 2015

Annak érdekében, hogy felkészült és igényes szakmai cikkeket tudjak számotokra hozni, úgy gondoltam, felkérek egy szakmabelit, hogy tanítson, mit figyeljek, mire ügyeljek, hogyan viselkedjek és milyen módon járjak el a sikeresség érdekében. Épp ezért kértem, jöjjön el velem az estére, hogy Evelin Fink Pillangó kollekcióját megtekintsük. Május 13-án 7 óra után érkeztünk meg a "tett színhelyére", azaz a Váci utca 7 szám alá. Igen népes tömeg gyűlt már ekkor össze, és bár nem vagyok egy túl nagy helyet foglaló ember, keresnem kellett az üres szegleteket, ahova még bepréselhetem habtestem. Eközben folyamatosan kaptam Zsizsitől - a tanítómtól - az instrukciókat. Kis frissítő után beálltunk egy olyan helyre, ahonnan a lehető legjobban megfigyelhetjük a bemutatót. A nyitott ablakok ellenére fülledt idő volt odabent, erre pedig rátett egy lapáttal az embersokaság. 
Kezdésre valamivel fél nyolc után került sor és már készítettem is szemmozgató izmaimat a megmérettetésre. A show több részből állt, produkciókkal megspékelve. A kollekció inspirációja az élet egy szakaszának lezárása és az újrakezdés volt, amelyet a tervezőnő a pillangóval szeretett volna szemléltetni. Az első részben bemutatott ruhadarabok közös vonása a hátrészben mutatkozott meg, valamennyinél két elemből állt. A derékrész és a vállak kerültek kihangsúlyozásra és persze, - ahogyan a kollekció nevéből is sejthető volt - visszatérő mintaként a pillangók jelentek meg. A második részben a ruhák sajátossága a ferde cipzár volt, ami valamennyi darabban észrevehető volt, ahol pedig nem lehetett cipzár megoldást alkalmazni, ott egy ferde varrás képében vezette végig a koncepciót.  Színvilágában elmondható, hogy az uralkodó árnyalatok a mályva és a fekete szín volt. A bemutatók között, az öltöztetések ideje alatt Keresztes Ildikó hangjával, Felméry Lili pedig művészi balett tehetségével kápráztatott el bennünket. A műsor végeztével sor került egy mennyei torta felszeletelésére is, amely nemcsak küllemében volt fantasztikus, hanem ízvilágában is. 


A csodás kollekció tervezőjével, valamint a két tehetséges művésznővel is készültek közös képek, nagyon kedvesek és közvetlenek voltak valamennyien, aminek őszintén örültem.  

Balról jobbra: Keresztes Ildikó, Felméry Lili és végül Fink Evelin.

ISTVAN HADAGHIAN: photos ||


  


  

  Hasonló bejegyzések

0 comments

Subscribe