Jewellery touristguide

szerda, március 04, 2015

Úgy gondoltam, szeretném veletek megismertetni azt a "brigádot", akiknek köszönhetően mindig csodás ékszerek viríthatnak rajtam. Nélkülük nem tudnék úgy tündökölni, hiszen egy remek kiegészítő nekem bátorságot is szokott kölcsönözni. Először mindegyikről szeretnék pár szót/mondatot elmondani, hogyan kerültem kapcsolatba velük és egyebek, aztán egy rövid 3 kérdéses interjút készítettem mindhármójukkal, hogy ti is jobban megismerhessétek őket. De a szavakat nem szeretném feleslegesen pazarolni, itt most az ékszereké a főszerep én csak a bárdolatlan narrátor szerepet vállalom magamra.

---------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------

Még szinte ott volt a tojáshéj a fenekemen bloggerkedést illetően, amikor felkerestem Kingát közös projekt reményében, hiszen az ékszereit már elég régóta ismertem, de kellett némi idő, míg összeszedtem bátorságomat hogy ráírjak. E tettemet azóta is áldással kísérem, számos outfit képemet és rendezvényen való megjelenésemet segítette már Peaches karkötő és nyaklánc is. 


Miért kezdtél el ékszereket készíteni?
Pár éve teljesen véletlenül belebotlottam egy „csináld magad” videóba az interneten, amiben karkötő készítéshez mutattak be egy egyszerű és gyors technikát. Nagyon lelkes lettem, előtte sosem gondoltam, hogy magamnak is el tudok készíteni olyan ékszereket, amiket eddig csak a boltokban láttam. A kézügyesség adott volt, a videó pedig megadta a kezdő löketet. Azóta nincs megállás. A húgomat is sikerült gyorsan függővé tennem, az ékszerkészítésben és a facebook oldal szerkesztésében is besegít.

Mit gondolsz, miért szeretik az emberek az általad készített kiegészítőket?
Mert mindenki megtalálja a hozzá illő darabot. Több mint 60 féle karkötőnk és 20 fajta nyakláncunk van, amiket szinte minden színben és többféle anyagból is el tudunk készíteni. Sokszor fordulnak hozzánk egyedi kérésekkel is, ezeket nagyon szeretjük teljesíteni és a felhozatalt is még színesebbé teszik. És ne feledkezzünk meg az ékszerek áráról sem, ezzel kapcsolatban rengeteg a pozitív visszajelzés.   

Miért fontosak az életünkben az ékszerek szerinted?
Mert meg tudjuk mutatni velük, hogy kik vagyunk. A legegyszerűbb ruhákat, akár egy póló-farmer párosítást is egyedivé tehetünk egy feltűnőbb, vagy épp visszafogottabb nyaklánccal vagy karkötővel. Egy szép ékszer ezen kívül szerintem önbizalmat ad, jókedvre derít. Erre a legjobb példa nekem az, mikor a vevőim először látják meg élőben a rendelt nyakláncot vagy karkötőt. Mindenki mosolyog.

---------------------------------------------------------------------------
B A R I ' S      H A N D M A D E      J E W E L L E R Y
---------------------------------------------------------------------------

A legelső közös és egyben sikeres projekt köthető a Bari's ékszereihez. Kezdő bloggerkölyökkoromban óriási eredménynek tekintettem és tekintem mai napig. Imádom, hogy természetes anyagokból milyen jópofa és egyedi ékszereket képes készíteni. Azóta is bárhova megyek elsőnek a Bari's ékszerszentélyemben kutakodok színes kiegészítő után.


Miért kezdtél el ékszereket készíteni?
A Görögországban töltött éveim alatt jött az ötlet, hogy majd ezzel szeretnék foglalkozni. Több mint 10 éve, mikor megérkeztünk Görögországba, hihetetlen divatsokk-ként ért ahogyan az ottani nők a különböző színű és méretű kiegészítők kombinációit viselték. Ennek hatására döntöttem úgy, hogy amint lehetőség nyílik rá, szeretnék sokszínű és mutatós ékszereket készíteni.

Mit gondolsz, miért szeretik az emberek az általad készített kiegészítőket?
Munkám során különböző típusú zsinórokat és pamut anyagot használok.A pamut egyszerű de nagyszerű természetes anyag, jól megmunkálható, kiválóan kombinálható más anyagokkal. Az ékszereim minden ember ruhatárához kiváló kiegészítők lehetnek,  hiszen  legtöbb nő ruhatárában megtalálható a pamut anyag mind hétköznapi mind alkalmi viseletként.

Miért fontosak az életünkben az ékszerek szerinted?
A nők az idők kezdete óta viselnek ékszereket…és fognak is, míg világ a világ.A jól megválasztott kiegészítő – legyen az nyaklánc, fülbevaló vagy karkötő – a ruhatár fontos része. Manapság az ékszer már nem csak alkalmi viselet. Az anyagától és a jellegétől függően a mindennapok része lett. Az egyszerű anyagokból készített mutatós darabok minden alkalomra kiválóan alkalmasak, viselőjének önbizalmat kölcsönöznek és az egyedi darabok lehetőséget nyújtanak az önkifejezésre formájuk, színük és méretük által is. Az egyediség nem véletlenül került szóba…manapság a tömegáruk elárasztanak bennünket de a kézzel készített ékszerek világában a majdani viselő, akár az alkotói munkába belefolyva, közösen a készítővel személyre szabott darabot hozhat létre.

---------------------------------------------------------------------------
Z E N Z E R O
---------------------------------------------------------------------------

Életemben elsőnek fordult elő, hogy mint blogger felismertek, így ez igazán emlékezetes találkozás marad. Amikor kislány voltam imádtam az ásványokat, sőt gyűjtöttem is persze amellett, hogy mindenféle színes és különös kinézetű kavicsot valami hihetetlen speciális ásványnak gondoltam még akkor. Az ásványok és kőzetek iránti szeretetem megmaradt és elképesztő milyen csodás ékszerek tudnak születni belőlük. Hiszek a mögöttes tartalomban, a szimbolikus jelentésekben, így abban is, hogy a különböző köveknek különböző jellemzőik vannak. Elvégre mi emberek is különbözünk egymástól.


Miért kezdtél el ékszereket készíteni?
Az el kell elöljáróban mondanom, hogy a zenzero nemcsak általam készített ékszereket forgalmaz, hanem kereskedőként is tevékenykedünk. Egyébként pedig akkor vágtam bele „üzletszerűen” az ékszerekkel való foglalatoskodásba, amikor már nem fértem el a fiókjaimban, dobozkáimban, fésülködő asztalomon a rengeteg encsem-bencsemtől. Adott volt egy stílus, ez a bohém, kicsit hippis dolog, amit nagyon szerettem, de nem igazán láttam itthon sehol. Így gondoltam, megcsinálom majd én. 

Mit gondolsz, miért szeretik az emberek az általad készített kiegészítőket?
Az ásványok már önmagukban is sokat elmondanak viselőjükről. Ezek a kődarabok valahogy mindig többek annál, mint pár összetapadt atom. Számomra a természet csodái a végtelen szín és formavariációikkal. Akik ásványokat választanak, főleg ha csiszolatlan, nyers változatról van szó, mindig el szeretnének magukról mondani valamit. Egy történetet, ami a kő mögött rejlik és megismételhetetlen.  

Miért fontosak az életünkben az ékszerek szerinted?
Az ékszerek tipikusan olyan tárgyak, amelyek nagyon jól hordozzák az érzelmeket. Ha felveszem, eszembe jut kitől kaptam. Amikor a gyűrűmet babrálom, eszembe jut, hogyan került először az ujjamra. Ha buliba készülődve a medáljaim között válogatok, felsejlenek azok a hangulatok, amelyeket már megtapasztaltam, amikor korábban viseltem őket. Csupa-csupa emlék, amelyet egy aprósághoz kötődve akár a következő generációnak is tovább adhatok majd. 

.......................................................     ●      .......................................................

Szeretném megköszönni a fent említetteknek, hogy segítik a munkámat és a blogot, remélem továbbra is ilyen sikeresek lesznek közös projektjeink!


Hasonló bejegyzések

0 comments

Subscribe