Celeni X PAF Showcase

kedd, március 10, 2015

Tegnap este hivatalos voltam a Celeni X PAF Showcase bemutatóra, úgyhogy ez a cikk olyan friss, hogy szinte még ropog. Cselényi Eszter márkája után már amúgy is csorgott a nyálam, így pedig személyesen is megcsodálhattam ruhadarabjait. Az este máris egy igen látványos elemmel indult, hiszen szemünk láttára készült el egy igazi műalkotás, amely számomra tökéletes ötvözése volt a divatnak és a festészetnek. Egy festőállványon kifeszített vásznon készült el a festése az aukcióra szánt darabnak. Lenyűgöző látvány volt, habár őszintén szólva, lábujjhegyre állva is csak imitt-amott láttam a produkcióvá avanzsált művészeti előadást és leginkább akkor tudtam szemügyre venni a dolgot, amikor egynémelyik ember az iPadjével, vagy okostelefonjával videót illetve képeket készített. 

Sokat emlegetem a művészet és divat harmóniáját és már-már az ember könyökén jön ki, de itt nem csupán a művészet harmonizált a ruhákkal táskákkal és kiegészítőkkel, hanem a kulináris élvezetek is összhangban voltak. Mondjuk akik régóta olvasnak, pontosan tudják, hogy leginkább az édességek tudják számomra a legnagyobb motivációt nyújtani, így nehéz lehet kitalálni, hogy mennyire fenségesek voltak Raj Ráchel lentebb látható piciny alkotásai. 


Végezetül essen szó a ruházati termékekről is, hiszen summa summarum ez volt az úti cél. Mivel a képzőművészet gyerekkorom óta igen közel áll hozzám, mindig megérint és ámulattal tölt el. Ez most sem volt másképp. A ruhatervezést és kivitelezést legalább ugyanennyire tekintem művészetnek, mert olyan tevékenységnek tartom, amelyet csak bizonyos szintig lehet megtanulni, ám vannak, akik eleve ilyen tehetséggel születnek. Az anyagválasztás számomra csillagos ötös, a vászon egyszerre kapcsolódik a természethez és az alkotáshoz. Ugyanakkor hozzáteszem nemcsak vászon anyagú ruhadarabokat láthattam és az érintésnek fontos szerepet tulajdonítottam, mert valamennyi anyag kellemes tapintású volt. Visszafogott nyers és semleges színek voltak jellemzők többségében, ám a kékes árnyalatokat szinte valamennyi darabon felleltem.
Zárógondolatként, hogy a látottakat összegezzem csodás volt a művészet-divat összeforrásának szemtanúja lenni, sőt kivetítésen még közelebb engedhettük ezt a fajta újkeletű ágazatot. A ruhák anyagai a lágy tavaszt idézték a virágos és kék motívumokkal, színekkel; a fazonok pedig eltérő célközönséget tudtak megszólítani maguknak. 

Hasonló bejegyzések

1 comments

  1. Nagyon szépek ezek a táskák! Tetszik, hogy még a ruhaállványok rúdja is harmonizál a kollekcióval :-) Ez aztán a profizmus!

    VálaszTörlés

Subscribe