Design Terminál sajtótájékoztató

szerda, december 17, 2014

Dinával, a My Sweetest Heaven bloggerével együtt, hivatalosak voltunk a Design Terminál sajtótájékoztatójára, amely az adventi vásárt volt hivatott bemutatni nekünk. Budapest több pontján is tudtok karácsonyra vásárolni magatoknak vagy szeretteiteknek jobbnál jobb designer holmikat. 
Elsőként a Four Seasons Hotel Gresham Palace-ben kezdődött a rendezvény, ahol egy kis szegleten vannak magyar tervezők portékái kiállítva. Az árukat végigtekintve - és ámuldozva az egyes csodás darabokon - továbbindultunk az Erzsébet tér irányába, ahol a Design terminál üvegkupolás épülete illetve maga a Design Terminál is van. Előtte megtekinthettük a fa-karácsonyfát, ami kis farakásokból áll. Elképesztő mérnöki precizitással voltak egymásra helyezve a kisebb-nagyobb rönkök, karácsonyfa-imitációt rögtönözve. Ezt a különlegességet a látogatók belülről is megtekinthetik, ami pedig leginkább szívet melengető volt, az, hogy a fákat karácsony ünnepe után rászoruló családok kapják meg téli tüzelőnek.


A Design Terminál épületének első emeletén pedig számos hazai tervező munkájával és alkotásával ismerkedhetünk meg, illetve természetesen meg is vásárolhatjuk a leginkább tetsző darabokat. Számomra a legkülönlegesebb a Minya Viktória által készített parfümök voltak, egyenesen Párizsból! Viktória gondolatai a parfümszokásainkkal kapcsolatban nagyon  érdekes volt és elgondolkodtató. Régi időkben a parfüm nem egy mindennapi akármi volt, hanem rituálé-szerű misztikus varázsa volt. Ma pedig párezer forintért vesznek az emberek egy parfümöt minden reggel sprcc-sprcc a nyakra - vagy ruhára - és már kész is. Remek volt látni olyan parfümöt, aminél az ember kicsit újra átélheti a parfümhasználat romantikus mivoltát.


Emellett persze lehetetlen elmenni a többi tervező és designer mellett, hiszen olyan sokat lehetne írni róluk, hogy Révai Nagy Lexikon összes kötetét is lepipálná! Masamod, EOSine, Je suis belle, Komod, Artista és még folytathatnám a sort... de minek? Mindenkinek ajánlani tudom, hogy szánjon rá egy délelőttöt, vagy 1-2 órácskát és látogasson el a Design Terminálba, mert tényleg megéri!Hasonló bejegyzések

2 comments

Subscribe